Volt már negatív/kellemetlen tapasztalatod pszichológussal? Ha igen, milyen?
Igen, úgy akarta az egyik kezelni a fóbiámat, hogy kihangsúlyozta, mennyi mindenről lemaradok miatta.
Eleinte azt hittem ez egy technika és majd segít, de rájöttem, hogy szart sem ér. Magamtól is tudom, hogy a fóbia szívás (ezzel élek hahó) és hülye sem vagyok, tudom hogy ésszerűtlen. De könyörgöm ezért hívják fóbiának, nem pedig ésszerű félelemérzetnek.
Szóval az lett a vége, hogy pár találkozó után nem csak a fóbiám nem javult semmit, de már depressziós is lettem miatta.
Azóta nem jártam pszichológusnál. Magamat fejlesztem, "kezelem". Önismereti könyveket olvasok, meditációs gyakorlatokat tanulok stb. És ha valamiről úgy érzem muszáj mással beszélnem, elmondom az egyik barátomnak ingyen.
De néha (tényleg nem sűrűn) még az alkohol is többet segít, mint amit én eddig pszichológustól kaptam. (Többnél is voltam már, de legtöbb csak szimplán nem ért semmit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!