Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet megkülönböztetni...

Hogy lehet megkülönböztetni ha valaki pszichésen szédül vagy tényleg valami baja van? Kérlek olyanok írjatok akik átéltetek már ilyet.

Figyelt kérdés
2019. szept. 25. 11:42
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Onnan, hogy ha akkor szédülsz ha ideges vagy, vagy magadat figyled: ez pszichésen. Ha meg pl. le foglalod magad, csinálsz vmit és akkor jön a szédülésed: szervok ok lehet.
2019. szept. 25. 11:51
 2/21 anonim ***** válasza:
*szervi bocsi
2019. szept. 25. 11:52
 3/21 anonim ***** válasza:
56%
Mesélj a szédülésedről bővebben.
2019. szept. 25. 12:28
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan is, hogy valaki akkor szédül, ha pl. kimozdul otthonról. Hogy érzed köthető valamihez a szédülésed? Pl. valamilyen tevékenységhez, emberhez stb. Egyébként nagyon sok oka lehet a szédülésnek, ami általában csak egy tünet. Pl. fülprobléma, nyaki ízületi gond, na meg persze akár pszichés is lehet.
2019. szept. 25. 13:07
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nekem 2 ismerősöm is van, aki szédül és már mindkettőt a pszichiátriára irányították, mert nem találnak szervi okokat, csak hablatyolnak az orvosok.
2019. szept. 25. 13:09
 6/21 A kérdező kommentje:
3 hónapja elkaptam egy hasmenéses vírust és akkor kezdtem el szédülni. De nem forgó jellegű csak úgy érztem mindjárt elájulok és kába vagyolta és alig bírtam tartani a fejem. 2 hétig tartott ez a szörnyű állapot a lakást sem tudtam elhagyni rettenetesen meg voltam rémülve, azt hittem sosem múlik el. Ennek akkor oka volt mert kiderült vérszegény vagyok plusz hozzájött a vírus. De most már 2 hónapja és 10 napja szedem a vasat. Igaz nem lórúgás mennyiségben mert azt nem bírta a gyomrom. De már nem fáj a fejem, nem hullik a hajam, nem reped be a szám...stb. szóval sok tünet megszűnt amit a vérszegénység okozott de a szédülés nem és a fáradtság sem. Hiába alszom 8-10 órát álmos és fáradt vagyok és ettől az állapottól már sírni van csak kedvem. Annyira szörnyű volt az a 2 hetes betegség, hogy a lakás másik felére is alig bírtam átmenni kapaszkodnom kellett mindenbe az ügyeletet is ki kellett hívni. Utána féltem utcára menni az első napokban olyan volt mintha egy hajón lennék mozgott alattam a föld és álomszerűnek láttam mindent és valahogy azóta megmaradt az az érzés, hogy folyton félek, hogy elájulok. Nem tudom még a vérszegenység nem múlt el teljesen vagy berögzült ez a felelem és ezért van a szédülés vagy teljesen más az ok és nagy a baj? Egyebként sokat szorongok régen is voltak szédüléses problémaim pl. Nem aludtam 3 hétig mert fájt a fogam és rettegtem a húzastól. Utana majdnem elajultam és 1 hétig időnként megszédültem. Aztán kialudtam magam és elmúlt. De ennyire nem volt rossz, hogy konkrétan félek, hogy reggel nem fogok tudni kikelni az agyból miatta.
2019. szept. 25. 14:55
 7/21 anonim ***** válasza:

Egyfolytában szédülsz és ülve, fekve, állva egyaránt?

Okozhatja a félelem és stressz által kialakult szorongás is.

2019. szept. 25. 15:06
 8/21 A kérdező kommentje:
Fekve meg ülve (főleg ha a fejem is letamasztom) nem szédülök. Állva meg járas közben sem mindig. Reggel a legrosszabb meg este ha már álmos vagyok. Hozzateszem alacsony a vérnyomasom mindig az volt. Leguggolásnal lehajlasnal sötetül a világ. Régen nem zavart mostanában megijedek tőle. De pl van olyan hogy munakhelyen alig allok a labamon aztán jön egy telefon hogy menni kell valahova. Akkor meg tudom csinálni.
2019. szept. 25. 15:50
 9/21 anonim ***** válasza:

Pl. Merd meg a vernyomasodat amikor szedulsz, hogy ki tudd zarni az alacsony vernyomast, ami gyakran okoz szedulest.

Es gondold vegig ittal-e eleg folyadekot aznap, mert amiatt is elofordul. Altalaban ezek okozzak, nem kell egybol betegsegre vagy psziches okokra gyanakodni.

2019. szept. 25. 15:54
 10/21 A kérdező kommentje:
Otthon tudom mérni alcsony mindig. De ha nem megy 100 alá akkor megvagyok vele. Egesz nap nem tudom mericskelni egyebként is 5 percenkent változik.
2019. szept. 25. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!