Ez pánikbetegség, vagy csak "olyasmi"?
Egész életemben szorongó voltam, a hányástól pl. fóbiásan rettegek lassan 20 éve. Hipochonder is vagyok.
Az utóbbi pár évben van egy olyan problémám, hogy ha szokatlan esemény vagy, pl. prezentáció, állásinterjú, temetés, esküvő, akkor rámjön egy olyan rosszullét, hogy hirtelen lever a víz, elönt a meleg, ájulás szerű érzésem lesz + szinte biztos vagyok benne, hogy azonnal odahányok. Ezeket az érzéseket leplezni próbálom mindig, mivel soha nem ájultam még el, és alsó tagozatos korom óta nem is hánytam. Néha úgy érzem, mintha jojózna a szemem, és nem tudnék fókuszálni, és van, hogy a hasam is csikar, attól is félek, hogy rám fog jönni a hasmenés. Folyamatosan ingerem van kimenni a helyiségből. Légszomjam és halálfélelmem viszont nem szokott lenni.
Az utóbbi 2-3 évben voltam EKG-n, szívultrahangon, több vérvételen, és koponya MRI-n is, de nem találtak soha semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!