A "pro ed" olyan mint a "pro ana"?
Még mielőtt bárki is azzal jönne, hogy ne akarjak ilyen betegséget, megnyugtatom: készítettem egy ilyen tini oldalt és oda kellene. Mármint ne az ott lévőket szeretném ilyesmire bíztatni, hanem az anorexiáról, bulémiáról és EDNOS-ról szeretnék írni nekik.
Na szóval:
Azt már tudom, hogy mi az a pro ana. De találtam pár proed-es oldalt is. Mi az az ED?
Pl.:
ED = eating disorder = evési rendellenesség
Igazán utánaolvashatnál neten az evészavaroknak, ha ennyire bele akarod ásni magam a témába. A végén még félretájékoztatsz valakit, a halála meg a te lelkeden szárad...
nyugi utánna fogok :)
bár nem egészen értem, hogy miért halna meg bárki a miatt, hogy valamit nem jól írok ki...
De még a legelején vagyok :) És éppen azért kérdeztem, hogy tudjam :)
Iiiigen olyan :)
Végülis én még nem látta proana siteot,csak proedet...mert mindegyiken volt szó az összes étkezési zavarról.Priviben megírod,hogy mi a címe a honlapodnak?:)
EDNOS= Eating Disorders Not Otherwise Specified(és NEM összekeverendő az evési zavarok -Eating Disorders- gyüjőnévvel.
ez a legrosszabb fajta evési zavar, már ha lehet különbséget tenni. amikor valaki nem, vagy alig alig eszik (=anorexia) és azt a keveset is rendszerint kihánnya. (mert ugye a bulimiás zaba után hány, az ED meg a nemzaba zaba után, ha érted).
Szia!
Lényegében ugyan az !
ED= Eating Disorder= Evési Zavar. Csak a pro ana inkább az anorexiásoknak szól,míg a proed a táplálkozási zavarokban (bulimia,anorexia,ednos,túlevés stb.)szenvedőknek van ... szerintem nem kell rosszra gondolni,nem az egymásnak való ártás a cél...bár vannak kivételek sajnos :(
Milyen oldalt készítettél? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!