Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet az oka? Mit tudnék...

Mi lehet az oka? Mit tudnék tenni ez ellen? Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

Nos röviden: Egy fiatal lány vagyok, akinek viszonylag boldog élete van. Régebben bántottak az iskolában, de már megunták. Apukám viszonylag korán meghalt, pedig ő volt az aki mindig játszott velem, kitalált meséket, meg segített a tanulásba. (5 éve halott már)

Mostanában álltalában vidám vagyok, de este amikor lefekszem aludni, akkor félek, szorongok. Csak bámulom a plafont.

Sokak szerint túlhajtom magam és az a oka. Ti mit gondoltok?

2019. szept. 9. 21:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

"4-5 órát aludni kész öngyilkosság! Abnormális! Ezt nem lehet! Mit csinálsz a többi időben? Ennyit azért nem kell tanulni! Mi az a 4 különóra? Kell az neked?"

Ennyire kevés a 4-5 óra?

Tanulok, meg néha valami sorozatot nézek (nyári szünetben vagy a téli szünetben) vagy feljövök ide (amint látjátok naponta többször is)

A 4 különórából kettőre kötelezően (anya miatt) megyek, az angol, a másik kettő az "szezonálisnak" mondható, mivel az attól függ, hogy miből kell segítség. (Jelenleg fizika, mert tök sötét vagyok a fizikához.

Gyakran előre tanulok (főleg matekból és irodalomból, mert ez a két kedvencem), illetve az iskolán kívül (hobbiból, egyedül) két idegen nyelvet tanulok.

Olyan rövid egy nap.

"Járj társaságba, moziba, konditerembe, kirándulni, szórakozz, mint minden fiatal! Biztos vannak olyanok, akikkel jól kijössz."

Nem szeretek moziba menni. A konditerem az nagyon messze áll tőlem. Elég volt nyáron, hogy mindenféle kirándulásra rángatottak a nagyszüleim. A korombeliekkel nem jövök ki jól, nincs közös témánk. Kikapcsolódásként szoktam olvasni (főleg klasszikusokat, többnyire Dosztojevszkijtől vagy Tolsztojtól) Illetve néha megnézek egy-egy animét. (Szünetekben, leginkább a nyáriban és a téliben) Meg szoktam hallgatni népzenéket. Nem magyart, (mert nem szeretem, ha értem a szöveget), hanem például oroszt, svédet, lengyelt, japánt, stb.

Egyébként bocsánat a rossz helyesírásomért, de az valahogy sose volt jó...

2019. szept. 10. 19:52
 12/13 anonim ***** válasza:

Úgy látom, azért csak megtalálod a kedvenc saját szórakozásaidat, a komoly könyvek olvasását, a népzenét, a nyelvtanulást, a matekot, akkor élvezd ezeket! De akkor valóban leld örömödet, merülj el bennük. Nem kötelező ugyanúgy szórakozni, ahogy a korodbeliek, ezek szerint te introvertált vagy. De úgy is lehetsz elégedett.

A külön angol hasznos, előbbre jutsz általa? Mert csak akkor érdemes járni! Nyelvtani gyakorlatok végzése céljából nem, az kidobott idő! A totál antitalentum vagy fizikából azt jelenti, hogy segítség nélkül megbuknál, vagy azt, hogy hármas? Előbbi esetben persze, hogy kell a korrepetálás (de az hogy lehet, hogy a matek meg jól megy?), utóbbi esetben megintcsak kidobott idő: ha hármas, akkor hármas. Nem kell kitűnőnek lenni.

A 4-5 óra alvás brutálisan kevés, komolyan veszélyezteti az egészségedet és a hangulatodat meg a teljesítőképességedet is. Ha a felnőttnek 8 órára van szüksége, akkor gondolhatod, hogy neked kilencre. Csak idős korban csökken,legfeljebb 6-7-re. Értékeld át az életedet, keresd meg mindennap a jót, örömtelit benne.

2019. szept. 10. 20:40
 13/13 A kérdező kommentje:
Fizikával bevallom tavaly (se előző évbe, akkor 3,7 voltam) egyáltalán nem foglalkoztam, úgy lettem év végén 2,9 (szóval 3-as). De érdekel az asztrofizika és alapismeretek nélkül nem tudok belekezdeni. Az, hogy nem megy az egyébként túlzás, inkább nem foglalkoztam vele. Órán történeteket írtam, otthon nem tanultam és ez lett az eredmény. 😅
2019. szept. 10. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!