Mi lehet az oka? Mit tudnék tenni ez ellen? Mit csinálok rosszul?
Nos röviden: Egy fiatal lány vagyok, akinek viszonylag boldog élete van. Régebben bántottak az iskolában, de már megunták. Apukám viszonylag korán meghalt, pedig ő volt az aki mindig játszott velem, kitalált meséket, meg segített a tanulásba. (5 éve halott már)
Mostanában álltalában vidám vagyok, de este amikor lefekszem aludni, akkor félek, szorongok. Csak bámulom a plafont.
Sokak szerint túlhajtom magam és az a oka. Ti mit gondoltok?
Félek az élettől, félek a haláltól, félek az emberektől, az újdonságoktól, attól, hogy hajléktalan és/vagy munkanélküli leszek, stb. Szóval kb. mindentől.
A túlhajtásról: suli +heti 4 különóra tanárral, közel az összes többi idő az egyéni tanulás, de keményen. 4-5 órákat alszok, a többi idő folyamatos szellemi terheltség. A buszon is, utcán is, ha nem tanulok akkor Dosztojevszkijt olvasok. Így néz ki az életem. Bár szerintem ez még nem számít túlhajtásnak, de a körülöttem levők mind ezt mondják...
A túlhajtás önmagában nem hinném hogy okozna ennyi félelmet, de simán ronthat rajta. A 4-5 óra alvás se valami egészséges. Ha gyakoriak, erősek ezek a félelmek, nem ártana elmenni pszichológushoz.
Amúgy szerintem is túlhajtás. Főleg hogy valszeg nagy része felesleges. De, ha szívesen csinálod, hajrá, csak az egészségedet ne áldozd be érte. :)
Amit leírtál az életederől "túljhajtás" néven, azt mások inkább a szorongások, rosszérzések, agyalások elnyomására altatóként alkalmazzák.
Ezekkel csak lefoglalod, leterheled és kifárasztod az agyadat. Ezektől sztem nem kéne feszült és szorongó legyél. A kéves alvás az viszont tényleg okozhat zizegés, idegi labilitást.
Az a furcsa, hogy ennyi napi programmal nem tusz aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!