Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a következménye a kezeletle...

Mi a következménye a kezeletlen borderline szemelyisegzavarnak?

Figyelt kérdés
Jártam már terápiára, szedtem gyógyszert, de abbahagytam, viszont sajnos abba kellett hagynom a terápiát mert nem volt pénzem fizetni, viszont továbbra is szükségem lenne kezelesre. Egyedül semmiféle képpen nem lehet kordában tartani ezt a betegséget? Hallottam, hogy vannak tb finanszírozott kezelesek is, de arra azt mondta az előző terapom, hogy borderline kezelesere nem alkalmas. Specializálódott terapeutara van szükségem szerinte, de arra nincs pénzem. :( 65 ezer forintot fizettem havonta...
2019. szept. 4. 21:06
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Igen, a szüleim fizettek, amikor meg nemtudtak akkor én..
2019. szept. 4. 21:13
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne add fel. Én TB-sen kezeltetem ugyanezt a problémámat...

Egyedül nagyon nehéz lesz.

2019. szept. 4. 21:26
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A terapeutád hazudott. Pécsen a pszichiátrián kezelnek borderline betegeket.
2019. szept. 4. 21:29
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem hazudott, csupán azt mondta, hogy erre szakképzett terapeutak és erre való terápia kell. Engem is kezeltek pszichiátrián, nem is ért semmit. Ez olyan mint hogy migrén-re nem aspirin veszel be. Hiába kezelnek úgy mint egy depressziós embert, az nekem nem fog segíteni. Márpedig az ilyen sztk-s pszichiáter nem ért úgy a borderline-hoz, mint aki külön erre szakosodott. Az ex terapom ebbe az irányba képezte tovább magát és megtanulta az erre a fókuszáló betegségre való terápiát. Ez olyan, minthogy az orvos orvos, de a belgyógyász nem fog tudni segíteni, ha borproblemad van, nem arra szakosodott kész. Én így látom. Nagy vonalakban biztos ugyan azt tanuljak a pszichológusok is, biztos van egy általános képzés, de mivel a borderline egy súlyos és bonyolult zavar, egy ehhez kevésbé értő orvos nem valószínű, hogy tudna segíteni. Arról nem is beszélve, mekkora teher ez a terapeutanak is. Akárki nem bír elviselni egy bordit.
2019. szept. 4. 21:44
 5/14 anonim ***** válasza:
A semmelweisen kezelnek borderlineokat, az tbn megy
2019. szept. 5. 03:09
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

a semmelweis pszichoterápiás osztálya kifejezetten bordereknek (is) való

ott sématerápiával gyógyítanak, ami az egyik legjobb módszer a borderrel szemben

én is voltam tavaly, szintén bpd-vel, és nekem sokat segített

ingyenes, 1 hónapig tartó, bennfekvő terápia

2019. szept. 5. 07:58
 7/14 anonim ***** válasza:
28%
Olyan nagy dühkitörései lehetnek ami már árthat másnak. Láttam egy dokumentumfilmet egy férfiról akire rátörtek az agresszív gondolatok és hiába írta le akkor sem tudott ellen állni. Borzasztó családi háttérrel rendelkezett és nőtt fel. Emiatt alakult ki ez neki. Amikor már nem tudta visszatartani. Felkeresett egy pszichiátert aki megállapította hogy csak fenyegetőzik a gyilkossággal. Azt képzelte hogy felmegy az óratorony tetejére és megöl pár embert a puskájával. Egyébként meaterlővész volt. A levelében azt írta búcsúzóul :" Úgy érzem nem érdemes ebben a világban élni. Megfogom ölni a feleségemet és megölök pár embert." Aztán valóban megölte a feleségét és az anyját. Majd felmászott az egyetem óratornyába ahol elkezdett lőni az ott járkálókra. Majd lelőtték a rendőrök. A pszichiátria megállapította hogy borderline kitörése volt amit nem tudott kontrollálni. Mivel nem volt kezelve.
2019. szept. 5. 08:04
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
A nagy klinikáknak vannak olyan pszichiáterei akik értenek egy borderline primadonna kezeléséhez is. Nem vagy olyan rohadt különleges kedves kérdező. Egyébként nem önigazolásnak kellene kiírni egy kérdést.
2019. szept. 5. 10:02
 9/14 A kérdező kommentje:
Én csak azt mondtam el amit a terapeutam mondott el nekem :) legkevésbé sem szeretnék emiatt a pokoli betegség miatt különleges lenni elhiheted :)
2019. szept. 5. 10:11
 10/14 anonim ***** válasza:
65 ezer ? Hányszor jártál te hetente ? Egy alkalom 8-10 ezer.
2019. szept. 5. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!