Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megőrültem vagy beteg vagyok?

Megőrültem vagy beteg vagyok?

Figyelt kérdés
Sokszor vannak olyan gondoltaim mint pl amikor otthon kés van a kezemben akkor milenne ha leszúrnám az egyik család tagom. Mostanra már 21 éves vagyok dolgozom, még az iskolában voltam iskola pszichologusnal de abbahagytam úgy éreztem nemtud segíteni. De nemcsak ennyi a történet magamat én egy gyenge személyiségnek tartom de ha elakarok érni valamit mintha valami vagy valaki a háttérből segítene de amikor ugymond sok segítséget kérek tőle egy idő után eluralkodik rajtam és akkor gondolkozok ilyen dolgokon. Sokszor kimondok olyanokat amit alap helyzetben és soha nem mondanám. Értelmes válaszokat várok...

2019. aug. 28. 13:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretsz "erősebb" lenni akkor eddz, ha szeretsz "jobban" gondolkodni akkor tanulj, fejleszd magad stb, de ha mentális betegséged van, akkor azt nem ártana kezeltetni, ahogy fentebb is írták.
2019. aug. 28. 14:42
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Az is lehet hogy túl élénk a fantáziád, túl sok hírt olvasol vagy nézel. Legjobb ha csak műanyag kést használsz, addig is míg kiismered magad, akkor nem fogod öszekapcsolni a hírekkel még a fantáziádban sem. Ezen kívül túl sokat játszottál gyanítom karakter játékokkal. Ott vannak segítők. Ne kombinálj, de ha úgy gondolod súlyos az egész akkor menj dokihoz.
2019. aug. 28. 14:55
 13/15 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló szerintem a te válaszod a legkézenfekvőbb.
2019. aug. 28. 15:15
 14/15 anonim ***** válasza:
Egy mentálisan egészséges embert, akinek már kiforrott személyisége van (21 évesen már annak kéne legyen) nem kellene ilyen szinten befolyásolnia a média és a virtuális világ. Ha 15-16 éves lennél, akkor azt mondanám, hogy igen ez lehet a gond. De így nem. Mit veszítesz azzal, ha elmész egy pszichiáterhez?
2019. aug. 28. 17:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez a kényszerbetegség (OCD) iskolapéldája. Minden szavad, még az is, hogy megkérdezted, hogy őrült vagy-e.

Szóval a válasz, nem nem vagy örült, hanem beteg vagy, menj el pszichiáterhez, már a pszichológusnak is el kellett volna küldenie.

Amiket érzel, nem azért gáz, mert nem tudod majd megállni, hogy megtedd, hanem azért, mert egyre durvább ilyen gondolatok fognak rádtörni és egy idő után úgy fogsz szorongani töle, hogy valami szar kényszeres gondolat miatt kórházba fogsz kerülni.

Ha meg akarsz spórolni pár hét kényszer kezelést, elözd meg a bajt és keress fel egy szakembert!!!

Minél hamarabb!!!

2019. aug. 28. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!