Mit csináljak? Már attól is szorongok, ha a legjobb barátnőmmel találkozom.
Kiskorom óta visszahúzódó vagyok. 9 éves koromban meghalt az édesapám, aki mindig játszott velem, meg kitalált nekem meséket. Onnantól kezdve fokozatosan elkezdtem bezárkózni/magamba fordulni. A könyvekbe menekültem, egyre több embert zártam el magam mellől. Nem merek emberek közé menni. Tegnapelőtt áthívott a legjobb barátnőm és végül rászántam magam, hogy átmegyek, de éreztem, ahogy lever a víz, ahogy elkezd hevesen verni a szívem és félek attól, hogy találkoznom kell vele.
Hozzátenném, hogy leszbikus vagyok és nem nagyon tudom elfogadni magam, mert a családom nagyrésze homofób. Rengeteg éjszakán keresztül sírtam emiatt, sokszor álmodtam azt, hogya szüleim (anya és a nevelőapám) kitagadnak.
Félek az élettől, félek a haláltól. Félek az emberektől.
Magamban beszélek...
Olyan életképtelen vagyok...
Szerintem a beállításoknál lehet valami probléma.
Vagy újra kéne rakni a programot,más beállításokkal.
Elég halmozottan hátrányos helyzetű vagy, és itt csak szaksegítség segít. Ha van rá esély, hogy anyukád pszichológust fizessen, akkor kérd meg, de aligha, úgyhogy marad az iskolapszichológus, akihez ingyen el tudsz menni, és rendszeresen kéne, hogy foglalkozzon veled, vagy ajánlania ingyenes pszichoterápiát máshol.
A félelmeidre mindenesetre nincs okod, és jó lenne, ha ez tudatosulna benned. Nem történik semmi attól, hogy találkozol emberekkel. Talán még youtube-on is lehetne relaxációt tanító videókat találnod, hogy kijöjj ebből a vízleverte állapotból. És mindenképpen erőltetni kell a kimozdulást akkor is, ha nehéz, mert pont ez a gyógyszer. Hogy látod, hogy nem történik semmi, akkor se, ha kiver a víz, és ettől egyre könnyebben fog menni. Minden apró siker után dicsérd meg magad.
Az, hogy a lányokat fogod szeretni, még egyáltalán nem biztos, kora-kamaszkorban még csak elkezdődik a szexualitás iránti érdeklődés, és mivel az ember bizonytalan a másik nemmel való kapcsolatát illetően, könnyebb a saját neme felé fordulni. Akár a nevelőapádtól való félelmed is okozhat a férfiaktól való tartózkodást. De ez vígan változhat az idő haladtával, mire ténylegesen felnőtté válsz.
Nade őszinte voltál vele? Ha ilyen állapotban voltál akkor is, mint most, arra nem mondhatja, hogy minden rendben veled! Változott valamit a helyzet, amíg hozzá jártál?
Jó jel, hogy anyukád is észreveszi, hogy rossz a közérzeted, és segíteni akar. Ez azt jelenti, hogy figyel rád, szeret. Már egy pozitívum. Innen kiindulva megkérhetnéd, hogy fizetős pszichológushoz járhass.
Ha szeretnél beszélgetni erről vagy barmi masrol irj nyugodtan
16/L/bi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!