Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Agorafóbia? Mit tegyek, hogy...

Agorafóbia? Mit tegyek, hogy ne ismétlődjön meg?

Figyelt kérdés

Az elmúlt héten 2 kisebb pánikrohamom volt, korábban sosem volt hasonló. Először egy zsúfolt koncerten, aztán barlangban kezdtem el szédülni, émelyegni, hasam fájt, menekülni akartam onnan.

Nagyon ijesztő volt, pár óra alatt múlt el, de nagyon kimerített. Az elsőnél nem aggódtam, de a második után megijedtem. Mi lesz, ha megismétlődik? Mit csináljak ilyenkor?

2019. aug. 14. 08:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
El kell menni az orvoshoz, ahol vizsgálat után derítik ki, hogy tényleg Agorafóbia vagyis pánikbetegség áll fent, vagy valami más. Nem hasraütés szerűen kell a diagnózist felállítani. Ha az orvos szerint pénikbeteg vagy, akkor megfelelő gyógyszeres segítséggel kezelhető, sőt ki is gyógyulható belőle.
2019. aug. 14. 09:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ülj le meditálni. Halgass relaxáló zenét. És képzeld el, ahogy a friss erdei hegyilevegő átjárja a tüdődet. Szép lassan.

Tanulni kell az ilyen relaxálást, nem egyszerű. Főleg pánikhelyzetben.

Terápia segít, keress pszichológust! (Ha suliba jársz még, akkor azon keresztül a legegyszerűbb, vagy egyetemen mentálhigiénés szolgálat, felnőttként kórház-TB állja, de nagyon kevé alkalom)

2019. aug. 14. 09:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek, 37 éves vagyok, gyerekeimmel voltam, amikor történt, ezért is parázom, mi lesz, ha megint előfordul.
2019. aug. 14. 10:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze, majd a Sziget-koncerten leül meditálni, meg relaxáló zenét hallgatni. Meg később a zsúfolt buszon, a munkahelyi értekezlet közepén, meg amikor előadást tart. Nem állítom, hogy - esetleg - ne lehetne célt érni ilyesmivel, de ehhez idő- és pénzmilliomosnak kell lenni, vagyis hogy az ember azt csináljon, amit akar, nagyjából bármikor és bárhol. Ezt 1000-ből 999 ember nem teheti meg, ennél jóval gyorsabb és hatékonyabb megoldás kell.

Kérdező, ez bizony elő fog jönni máskor is és igen, pánikroham volt. Gyógyszerrel gyógyítható.

2019. aug. 14. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!