Miért jobb a Rivotril, a Frontin, a Xanax vagy bármelyik görcsoldó ill. nyugtató egy jointnál?
Csak mert én mindkét oldalon álltam, volt hogy rivotril függő voltam, és átszoktattak Andaxinnal Tegretolra, medazepamra, de mióta néha (havonta 4-5 alkalom) marihuánát szívok elmúlt a kényszeres érzés, hogy naponta többet kell szednem, alapvetően nem szorongok, feszült az vagyok néha, de azzal megbírkózom.
Ne értsetek félre a pszichiáter is tud róla, orvosi titoktartás köti, amíg nem csinálok valami hülyeséget, ami az elmúlt 3 év alatt nem következett be... Szóval még ő is azt mondta, hogy végülis ha nem félek a kockázattól (mmint rendőrség), inkább használjam ezt, mert kevesebb hátránya van hosszú távon, mint a nyugtatóknak, görcsoldóknak, szorongásgátlóknak... stb.
olvasgattam is utána, eléggé megoszlanak a vélemények a marihuána orvosi felhasználásáról, de szerintem ez csak azért van, mert a gyógyszercégek szépen elhamisítgattak pár adatot, hogy a marihuána károsabbnak tűnjön, mint egy rivotril...
Nos, ha majd elkezded tanulni a szakmát, akkor sok mindent meg fogsz érteni, amit írtam. Az osztálytársadnál ez a reakció lehetett pszichés is és rájátszás is, ami még nem módosult tudatállapot. A Xanaxnak akkor lehet ilyen mellékhatása (pl hallucináció), ha azokat olyan beteg szedi, aki esetleg antipszichotikumra is szorul. De ekkor is nagyon ritka.
Egyébként egyáltalán nem vagyok gyógyszerpárti, de vannak esetek, amikor sajnos muszáj.
Azt is tudom, hogy mostanában divatban van egyfajta pszichiáterellenesség, de meg kell különböztetni a pszichiátriát, elmekórtant, mint tudományt és meg kell különböztetni az orvos személyét, aki olykor szimpatikus, máskor pedig nem.
Sok sikert és kitartást kívánok a tanulmányaidhoz! Olvassál sokat, ne csak a laikusoknak szánt irodalmakat, mert nagyon sok pontatlanság van bennük.
nah jó, játszuk le kiscsávó.
"és a legfontosabb, hogy nem illegális a használata."
MIVAN? Te vagy orvos? TE? Nem az a legfontosabb kedves értelmiségi barátom h ne árts magadnak vele? Szerintem igen, nem hiába mondja sunyiban pár orvos a páciensének h próbálja ki a füvet mert segíteni fog.
A marihuánával kapcsolatos tények egy részét nem lehet kéts
égbe vonni. A növény legalább 10 000 éves. Legalább 4500 éve
alkalmazzák gyógyászati célokra. Rekreációs fogyasztása is évezredek
óta folyik. A kannabisz a legnépszerűbb illegális drog
a világon. Sok százmillió ember próbálta már ki. Ezeknek az
embereknek csak kis részénél alakulnak ki más tiltott szerekhez
fűződő problémák, és kevesebb mint 10%-uk válik rendszeres
marihuánafogyasztóvá. A rendszeres fogyasztókra sincs mindig
káros hatással. Ha mégis problémáik merülnek fel, egyesek maguk
is le tudják küzdeni őket. A terápia is sokakon segít. A jelenleg
elérhető kezelések ígéretesnek mutatkoznak, de még nem
tökéletesek.
A marihuána okozta intoxikációval kapcsolatban is rendelkez
ünk biztosnak tűnő ismeretekkel. Az élményt magát nehéz le-
írni, továbbá egyéntől és helyzettől függően változik. Egyesek
nyugodtabbnak, boldognak és nyitottnak érzik magukat a szer
hatására. Másokban paranoid és szorongó érzéseket kelt. Marihu
ána fogyasztása után az emberek másként észlelik az időt,
a teret és az érzelmeket. Többet esznek, és kívánják az édessé-
get. Intoxikált személyek nehezebben tanulnak meg új dolgokat.
Lassabbak a bonyolult feladatok megoldásában, és az agyhull
ámaik is megváltoznak. Ugyanolyan jól tudnak autót vezetni,
mint józanon, ezek a bizonyított eredmények azonban annyira
ellentmondanak a mindennapi észjárásnak, hogy a legtöbb
ember fülében hihetetlenül hangzanak. Az intoxikáció az adag
nagyságától függően általában néhány órát tart. Elmúltával másnaposs
ág vagy egyéb utóhatás alig tapasztalható.
Egyes tények a krónikus használattal kapcsolatosan is eléggé
nyilvánvalóak. Azoknál az embereknél, akik több éven kereszt
ül naponta szívtak marihuánát, nem tapasztaltak semmilyen
elváltozást az agy felépítésében, kivéve, ha már a felnőtt kor
elérése előtt elkezdték a fogyasztást. A standard intelligencia-,
gondolkodási vagy képességfelmérő teszteken sem teljesítettek
rosszabbul az átlagnál. Érzékenyebb tesztek azonban kimutattak
egyes elváltozásokat az agyműködésben. A krónikus fogyaszt
ók gyengébben teljesíthetnek olyan bonyolult, nehéz feladatok
esetén, amelyek gyors reagálást és erős odafigyelést igényelnek.
Máig vitatott, hogy milyen gyakorlati jelentősége lehet ezeknek
az eredményeknek. Komoly egészségi problémákat még nem
mutattak ki a krónikus fogyasztóknál, de a tüdejükben olyan
elváltozásokat fedeztek fel, amelyek növelhetik a rák kialakul
ásának kockázatát. A krónikus fogyasztók nem mutatják az
amotivációs szindróma következetes, jól azonosítható jeleit. Igaz
viszont, hogy aki az ideje nagy részét mámoros állapotban tölti,
aligha dolgozik rendesen. Az alkoholhoz, dohányhoz és számtalan
gyógyszerféléhez képest a marihuána alkalmi fogyasztása
nem sok kárt okoz.
Mitch Earleywine: Marihuána - A tudomány álláspontja
Nemzeti Drogmegelőzési Intézet oldala, érted? Ha ők nem, akik kik tudják jobban? hm? Szerintem menj ki külföldre és kezd el újra tanulni a szakmát mert amit itt kaptál az agymosás volt és nem tudás.
a sértegetést meg te kezdted.
Peti, ő nem orvos, hanem klinikai szakpszichológus.:)
Amúgy ezek szerint rám is az agymosás vár (ha hagyom:D)...:D
Amúgy a pszichológus barátunknak üzenem, hogy a most linkelt forrás tényleg hiteles!!!
Én nem használtam semmilyen illegális drogot eddig, nem állítom, hogy jó, de azért lássunk tisztán...
Kedves utolsó,
Nincs mit lejátszani, mert nem vagy kompetens a témában.
üdv
Az oldal nem kötekedésről szól, ismerem az általad belinkelt oldalt. Te viszont továbbra sem olvastad el, amit én linkeltem be és nem néztél bele a hivatalos tankönyvbe sem.
Emellett nem vagy kompetens szakmailag, csak a vita kedvéért vitatkozol.
idézet a linkedből: "A fűhasználó ember életvitele: kisebb csúsztatások, hazugságok. Pontatlanság, megbízhatatlanság. Lusták. Zabálnak. Főleg édességeket, csokoládét. Könnyen lelkesednek. Irreális, színes célok, végrehajtás: nincs. Mindennapi életükben saját egyéb szükségleteiket nehezen oldják meg, még a bevásárlást, takarítást is."
ZABÁLNAK? CSERNUS? Ez az ember egy szerencsétlen kidobott celeb. Hogy lehet hitelesnek venni valakinek az írását ha olyan szavakat használ mint a zabál? Illetve ha tényleg ilyen lenne az életvitelem akkor miért szívnék? vagy egyáltalán miért is szívna valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!