Érzelmileg labilis vagyok (borderline talán? ). Pszichológus segíthet?
Szeretnék megoldást, mert nem érzem így jól magam és a kapcsolataim minőségét is rontja. Családi-párkapcsolati-baráti szinten is. Nem szeretnék a "webről öndiagnosztizáló" csoport tagja lenni, ugyanakkor ezekkel a tünetekkel évek óta küzdök (az elmúlt 1-2 hónapban felerősödtek). Az elmúlt 1-2 hónap folyamán többeknek mondtam, hogy azt érzem, van velem valami baj, valami nincs rendben a lelkemmel, de nem igazán vették komolyan (pl mikor mondtam anyának, hogy pszichológushoz szeretnék menni, mondta, hogy tanuljam meg magamtól megoldani a problémáimat, neki se segített soha senki). Utánaolvastam az érzelmi labilitásnak és ott találtam magam szemben a borderline-kórral. Szinte az összes tünet jellemző rám.
- Apró dolgokon kiakadok, van hogy elsírom magam, ha azt érzem, a párom figyelmetlen volt velem egy olyan dologban, ami szerintem fontos.
- Mindent túlreagálok, konfltikusokat generálok, mindenben a negatjvat látom, indulatos leszek, ha valaki nem úgy tesz, ahogy szeretném. Utólag, mikor lenyugszom, lelkiismeret-furdalásom lesz és rájövök, tényleg én reagáltam túl és toleránsabbnak kellene lennem.
- Önbizalomhiányos és szeretetéhes vagyok, szinte állandó figyelemre van szükségem. Ha huzamosabb ideig nem kapok figyelmet, magányos, depressziós leszek és azt érzem, senkinek sem vagyok fontos, mi az élet értelme stb. Egyedül se szeretek lenni, mert megint eluralkodik bennem a csend és szorongani kezdek az egyedülléttől.
- A magányos időszakokban ürességet érzek, semlegességet, és gondolkodom az élet értelmén.
- Viszpnylag sok alkoholt iszom, bár nem nevezném magam függőnek, bár tény, hogy volt már rá példa, hogy feszültségoldásra használtam, de nem jellemző.
- Öngyilkossági kísérletem még nem volt, bár a nagyon negatív pillanataimban gondolkodom ezen, bár megtenni úgyse tenném meg, ezt tudom. Nem megoldás. Ha nagyon ideges vagyok, akkor ordibálok, dühkitöréseim vannak, esetleg verem a falat, és olyankor a fájdalom jól esik. Tényleg durva.
Ezek alapján én teljesen biztos vagyok abban, hogy nem vagyok normális érzelmileg, de feltétlen pszichiátrára se szeretnék menni, mert papírt nem akarok arról, hogy beteg vagyok, ettől még szarabbul érezném magam. Diagnózis felállítása nélkül egy pszichológus vállal kezelést a problémáimra?
Szia! A bordert inkább egy spektrumon kell elképzelni. Nekem is mindenki mondta, hogy nem lehetek az, csak azért, mert egyetemre jártam, és viszonylag magasan funkcionálok. Mégis merő szenvedés a mindennapjaim, szóval ezzel a diagnózissal járok terápiára másfél éve.
Nem ijesztgetni akarlak, de jobb, ha lát orvos.
Szia!
Ugyanezek a tüneteim, az alkoholt leszámítva. Én diagnosztizált nárcisztikus vagyok. Csak és kizárólag pszichoterápia segít rajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!