Milyen az ideális pszichológus? Valóban csak érzelmileg stabil ember menjen annak tanulni, mert olyat is olvastam, hogy azokból lehet igazán jó pszichológus, akik hasonló dolgokon mentek végig mint, amin a páciensei?
Persze nem árt,ha ebből az érzelmi krízisből már kijött az illető,mert gondolom,akkor ő sem adhat megfontolt tanácsokat,és nem lehet hiteles szakember. Érdekelne a pszichológia,de nekem is vannak gondjaim,pontosabban,éppen ezért érdekel... Na ezt jól elmagyaráztam,bocsi.Szerintetek,így menjek annak tanulni vagy ne?
Köszönöm előre is!
Nem csak érzelmileg stabilnak kell lennie, hanem jó ítélőképességűnek is. Jó, ha képes alkalmazkodni, hogy hatékonyan felvegye a kommunikációt a pácienssel, helyesen megítélnie, hogy milyen állapotban van a páciens, és meggyőzőnek lennie, hogy kilendítse a beteget a kínzó lelkiállapotból. Tisztában kell lennie a jó és a rossz fogalmával. Illetve nagy előny az is, ha már túllépet az elméjén, és nem "csak" szakember.
"Az elme komplexitásainak tanulmányozása jó pszichológussá tehet, ám nem segít túllépni az elmén, ahogy az őrültség tanulmányozása sem elegendő az épelméjűség megteremtéséhez."
Eckhart Tolle
Nem vagyok pszichológus, ez csak egy elképzelés a részemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!