Szögbe léptem mit tegyek?
Kb. 8 òrával ezelőtt beleléptem egy vékony szögbe. Nagyjábòl ugy max 3 mm mehetett bele a lábamba.
Sőtt csak a papucson keresztül. Kivettem a papucsbòl és dolgoztam tovább nem fájdaltam csak egy kis szùrásként tekintettem rá.
3 òra elteltével már rendesen fájt amikor léptem. Ekkor ki is fertőtlenitettem.meg kinyomkodtam valami kis fekete darabot.
Most így 8 òrával szögbelépés után nem igazán birok ráállni a talpamra, fáj. Pupos, piros körülötte.
Mit tegyek? Elmùlik? Piros csìk nem jelent még meg,annak mikor kellene megjelennie? Megfog jelenni?
Írd ki a Fosbúkra is!
De ORVOSHOZ, el ne menj!
SBO.
Legalább egy tetanuszra szükséged van.
" Piros csìk nem jelent még meg,annak mikor kellene megjelennie? Megfog jelenni?"
A piros csík a vérmérgezés tünete és annak nem "kellene" megjelennie.
Fertőtleníteni rögtön kellett volna, nem 3 óra múlva.
Ha tudsz, menj el orvoshoz, ha ma már nem is, de holnap nem ártana.
Ha esetleg igen magas lázad vagy hányás lenne, akkor azonnal mentő.
A piros csík csak egy városi legenda, nem is mindig jelenik meg, és ha megjelenik sem lehet belőle sokra következtetni...
De ilyennel, pl ha még rozsdás is volt a szög, lazán lehet vérmérgezést kapni, ha az elmúlt 5 évben kaptál tetanuszt, akkor ne parázz, de akkor is lássa orvos, ha nem kaptál, akkor pedig mindenképen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!