Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Rozsdás szögbe léptem mi legyen?

Rozsdás szögbe léptem mi legyen?

Figyelt kérdés
Vasárnap délelőtt rozsdás szögbe léptem kicsit vérzett egyből kinyomkodtma megmostam apám új felesége gyógyszerész tett rá mindenféle szert azt mondta nem lesz gond. Utána kis pukli lett ott meg fályt elmentem sürgősségire tetanuszt nem adtak pedig megmutattam nekik a sebet(nem nagy egyáltalán) de fáj. Nézem hogy akár 15 hónapig id lappanghat a tetanusz félek hogy akármikor kitörhet és elvisz. Most mi legyen?

2013. ápr. 22. 00:57
 1/6 anonim ***** válasza:
34%

Menj el egy másik orvoshoz.Mond el neki amit ide leírtál.Azt a dokit aki nem adott tetanuszt azt pedig jelents fel.

Ha rozsdás szögbe lépsz akkor azonnal tetanuszt kell kapnod.Tök mind1,hogy mekkora a seb.Persze ha csak karcolta akkor nincs gáz.Ha már vérzik is komolyabban akkor kell dokihoz rohanni.

2013. ápr. 22. 01:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Jááj, de végtelenül okos... mit okos, egyenesen bölcs tanács az első válaszban az a feljelentés!! Le vagyok nyűgözve, komolyan mondom... Imádom ezt manapság, hogy boldog-boldogtalan feljelenti a másikat mindenért, a kórházi dolgozókat meg aztán előszeretettel...

Na, kedves Kérdező! Hagyd a pic..ába a feljelentést, hiszen élsz és virulsz, kutya bajod, de igaz ami igaz; a tetanusz tényleg kellene.

2013. ápr. 22. 06:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kell a tetanusz ilyen esetben,kivéve akkor,ha 5 éven belül már be voltál oltva. Amúgy az,h élsz és virulsz nem jelent semmit: a tetanusz lappangási ideje 3-21 nap.

Az oltást 72 órán belül kell megkapnod.

2013. ápr. 22. 07:48
 4/6 A kérdező kommentje:
Ma is voltam pesten bementem sebészetre megnézték ismételten azt mondták hogy kicsi és semmi bajom nem lesz lekezelték leragasztották. Tetanuszt továbbra sem kaptam pedig kértem azt mondták fölösleges. Piros meg minden baja van.
2013. ápr. 22. 22:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Óriási ez a magyarország... -.-
2013. ápr. 22. 22:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha két helyen is azt mondták,h nem kell akkor hidd el.Amúgy az,h piros és duzzadt nincs összefüggésben a tetanussal. Ha a papád felesége gyógyszerész tud rá adni valamilyen antibakteriális szert(pl.Betadine,Bactroban,Baneocin).Azzal kenjed és kösd is be.
2013. ápr. 22. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!