Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit jelent, hogy valaki függő...

Mit jelent, hogy valaki függő lesz az orrspray-től? Miért fújna az ember, ha nincs bedugulva az orra?

Figyelt kérdés

2019. márc. 20. 17:17
1 2
 11/15 anonim válasza:
Nekem is volt orrspray függőségem. Folyton be kellett fújni hogy kapjak levegőt. Fül orr gégész felírt egy specko orrsprayt meg egy kenőcsöt és 4-5 nap alatt rendbehozott. Kb 3ezer Ft volt össz.
2019. márc. 24. 13:59
 12/15 A kérdező kommentje:

Már csak max napi 1x használom, próbáltam rá a figyelni.

De amúgy a tengervizes semmit nem csinál.

2019. márc. 24. 14:05
 13/15 anonim ***** válasza:
Az orrsprayk legfeljebb némi duzzanatot tudnak csökkenteni az orrban, de ha még irritált a nyálkahártya a kórokozók miatt, és gyulladásban van, se tengervizes, se antibiotikumos nem fog sokat segíteni. Sós vizes orrmosást kell végezni, na az kitisztítja az orrot, hátsó garatfalat. AZ orrspray nem igazán tud a baj gócához elérni, az orrmosás viszont mint a huzat, átmos mindent. Ha egyszer veszel egy orrmosó palackot, kb ingyen van, csak só kell hozzá, meg forralt víz. Nekem 3 hónapnyi allergiaszezon alatt ad enyhülést, semmi más nem segített eddig. De ha gyullad be valami, arcüreg, torok, garat, azonnal elkezdem az orrmosást, és a fájdalom is enyhül és sokkal gyorsabban gyógyulok is.
2019. márc. 24. 14:13
 14/15 anonim ***** válasza:

En 5 évig voltam orrspray függő, ez alatt egyszer le tudtam szokni úgy, hogy pár napig csak az egyik oldalra fújtam, de mikor újra jött a nátha szezon, megint vissza szoktam. Végül nekem is fül-orr gégész írt fel csepegtetőt, az segített, de nagy küzdelem volt. Azóta nem fújok semmit, tengervizeset se, csak ezt a kámforos sticket használom.

Keserves és rengeteg pénzkidobással járó évek voltak, és vannak kifejezetten olyan orrsprayk, amikre könnyű rászokni, ha kicsit is tovább használod. Nekem ez a rhinospray volt.

Az a vicc, hogy baromságnak tűnik, de a közvetlen környezetemben több ilyen ember van, aki függő, vagy leszokott.

És valóban így van: az orrnyálkahártya hozzászokik a sprayhez és egy idő után csak úgy múlik el a duzzanat, ha befújsz.

2019. márc. 25. 06:29
 15/15 anonim ***** válasza:
Ópiáttartalmú.
2019. márc. 29. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!