Van valami rossz hatása annak, hogyha egész nap csak fekszem?
Figyelt kérdés
19 éves srác vagyok és most az őszi szünetben a napjaim azzal teltek hogy egész nap csak feküdtem, éjjel 2kor feküdtem le, másnap délben keltem. Aztán ma nemistudom de olyan szar a hangulatom, illetve mintha beteg lennék, nagyon úgy érzem magam. Minden este fáj a fejem, de csak este, illetve minden székelésnél szúró fájdalmat érzek a Végbélnyílásomnál. Nagyon attól félek, hogy valami gyógyíthatatlan betegségem van pl. rák,vagy HIV.2018. nov. 4. 18:05
11/21 anonim válasza:
Sejtettem, hogy megint te vagy az. :D
12/21 anonim válasza:
"a mai iskolarendszer mellett szinte lehetetlen normális emberi életet élni"
Most mi a baj az iskolarendszerrel? Az, hogy van őszi szünet?
13/21 anonim válasza:
De minek ezeknek az őszi szünet ?
14/21 anonim válasza:
Azért nem mind ilyen. Vannak olyanok is, akik ilyenkor elutaznak a vidéki nagyszülőkhöz, és végigjárják a temetőket. Azzal kapásból elmegy két-három nap is akár. És akkor meg is van, hogy mire van az őszi szünet, mert a többi nap meg mindenkinek szünet, szombatok, vasárnapok, ünnepnap, meg szombattal ledolgozós péntek. Szóval igaziból csak három nap maga a szünet (hétfő-kedd-szerda), azt már igazán nem kell sajnálni. Főleg, ha cserébe a tavaszi szünet nem két hét, mint régen, hanem az is csak pár nap: csütörtök-péntek meg kedd.
15/21 anonim válasza:
Nem értem azokat akik azt írják semmi baj az iskolarendszerrel.... KOMOLYAN? Ha lenne gyereked és foglalkoznál vele tudnád hogy milyen egy nagy fos az egész. Már nagyon nem olyan mint régen. Elég szar úgy látni a gyereked hogy haza jön 8-9 vagy akár több óra után és már szinte rögtön ülhet le a következő napra készülni. Most akkor kérdezem én, nem azért ülnek ott már majdnem egész nap hogy tanuljanak???! Akkor mi ez a hülyeség hogy otthonra adnak házi feladatot meg tanulni valót??! Reggel 8 tól ott ül egészen délutánig, és még otthon is órákat foglalkozzon a tanulással. Szabadidő meg hol van? Sportolni lehet, aztán haza ér jó fáradtan és máris kapkodni kezd meg éjfélig a könyvek felett ül. Ezután ki tudja azt kérdezni hogy mi a rossz ebben a rendszerben? Igenos kellenek a szünetek, de a kérdező esetéből is látszik hogy ez az iskolarendszer beszélő robotokat nevel. Egész fiatalkoruk a tanulás, felnőtt koruk a munka,aztán halál és ennyi volt az élet. Nem azt mondom hogy mindenki ilyen de a legtöbben azt hiszik ez a jó. Normális keretek között ki kell törni ebből és élni. Fontos a tanulás meg a pénz ami már mindennek az eldöntője, csak mértékkel. Meg kell találni a hangsúlyt hogy ne csak erről szóljoj az élet hanem élni is lehessen, ami elég nehéz.
16/21 anonim válasza:
"8-9 vagy akár több óra után"
Azért egy ilyen órarendre kíváncsi lennék, de még egyet se láttam, ami tényleg 8-9 kötelező órával lenne tele minden nap.
Ami fakultatív, az viszont nem az órarend része, tehát ha valaki ilyenekkel nyomja tele az életét, az nem az oktatási rendszer hibája.
17/21 anonim válasza:
Régen is volt házi feladat. Ennek az a célja, hogy kénytelen legyen foglalkozni az anyaggal délután is. Ha csak órán hallja, akkor az egyik fülén be, másikon ki. Ez régen is így volt, eztán is így lesz és szerintem jól van ez így. De ez a sok óra szerintem se reális. Nálunk is volt középsuliba fakt, nem jelentkeztem egyre se, mert nem láttam értelmét, 2-kor végeztem, mégis 5-ösre érettségiztem és azóta 2 diplomám van.
18/21 anonim válasza:
Végre egy ember, aki érti, hogy mit jelent "fakultáció"!
19/21 anonim válasza:
Ezért kéne 4-5 héttel megvágni a nyári szünetet, máris nyernének legalább 150 órát, amivel majdnem napi 1-et le lehetne faragni minden többi napon.
20/21 anonim válasza:
Épp arról volt szó mostanában, hogy nem olyan hosszúak a napok, ha csak a kötelező órákat nézzük. A többi meg szabadon választott, tehát szerintem a nyári szünetet egyáltalán nem lenne indokolt ezek miatt rövidíteni. Főleg ezen az éghajlaton nem. Még novemberben is késő nyári a hőmérséklet. Hogy lehetne így júliusban vagy augusztusban tanítani légkondicionálatlan iskolákban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!