HIV ferrtőzés csókkal, nyállal?
Figyelt kérdés
Nekem az lenne a kérdésem és a félelmem is egyben, hogy csókkal ellehet-e kapni a HIV fertőzést mert erről nagyon megoszlanak a témák, történet: egy hónapja csókolóztam egy lánnyal egy kicsit ő fogazott, meg volt asszem egy pattanás a számban, és mostanában olyam mintha izomlázzam lenne meg este 2 napja nagyon fáj a hasam éjszaka, és attól félek hogy az lettem vagy ő az volt és én elkaptam tőle....írjatok lécci köszi2010. jún. 21. 20:36
1/11 A kérdező kommentje:
és azt lehagytam, hogy miután csókolóztam vele rá 1 hétre a gyökér kezelt fogamat ki kellett húzni mert 2 genny csomó lett rajta :S
2010. jún. 21. 20:38
2/11 anonim válasza:
Még jó hgoy a te szádba volt a pattanás...
3/11 anonim válasza:
A HIV fertőzés nyálakhártyán át, és szexuális úton terjed.
Csókolózás közben is el lehet kapni, ha a szádban volt valami seb, azaz nyálkahártya sérülés, amin át bejut a szervezetedbe. De erre kicsi az esély, de a pakliban benne van.
Az ilyen helyzeteket legjobban úgy tudnád elkerülni, ha olyan csajokkal lennél együtt a közeljövőben, akiknél nem merül fel, hogy esetleg HIV fertőzöttek lehetnek.
A HIV fertőzés tünetei is megoszlóak, van akinél tünetek jelentkeznek, de van akinél csendesen alakul ki.
Ha nagyon meg akarod nyugtatni magad, fél év múlva körülbelül el tudsz menni egy (akár) anonim HIV szűrésre.
Gumit meg használj....
4/11 anonim válasza:
csókkal, nyállal simán terjed. pláne, ha fogad potenciális út a véráramhoz. menj el anonim szűrésre, ha aggódsz, jobb félni, mint megijedni.
5/11 anonim válasza:
Nyállal nem fertőz! De a seb az már kényesebb dolog. Vagy menj el vért adni, ott tesztelnek HIV-re is!
6/11 anonim válasza:
A nyál is testnedv, ha esetleg valakinek nem egyértelmű, tehát nyálútján is elkapható.
7/11 anonim válasza:
A nyálban megtalálható HIV vírus már életképtelen. Ha nekem nem hiszel, nézz utána Neten.
egy biológus
8/11 anonim válasza:
Nyállal HATÁROZOTTAN NEM terjed. A csók csak akkor ad egy minimális esélyt, ha mindkét félnek van valami bőr- vagy nyálkahártya sérülése. Ráadásul szexuális közösülés esetén is 2000 alkalomból csak egyszer fertőződik meg az a férfi, aki HIV pozitív nővel szeretkezik. Szóval ne aggódj, de ha mégsem tudsz megnyugodni, akkor 3 hónappal az eset után már abszolút biztosak a HIV tesztek. Akár anonim módon, akár véradással, ahogy az előttem szólók már javasolták (véradásra csak akkor van lehetőséged, ha elmúltál már 18).
9/11 A kérdező kommentje:
Igen elmúltam.........csak még hozzá tenném mert látom lehgytam egy dolgot, a gyökér kezelt fogam bevolt tömve fehér töméssel, szal nem lyukas volt, 2. meg elvileg azért van izom lázam mert voltunk strandon+ utána foci jó ez oké attól fáj a lábam meg a derekam meg a hátam, de a bordám alatti részének mi köze hozzá, meg este mitől fáj a hasam, olyan érzés mintha valami lenne benne, most vagy az izgulástól vagy tényleg van valami :S És köszi a válaszokat
2010. jún. 22. 08:20
10/11 anonim válasza:
Nyugi nem vagy AIDS-es. Láttam statisztikai adatokat a HIV magyarországi előfordulásáról, Veszprém megyében (ahol lakom) kemény 30 regisztrált HIV fertőzött van (na ebből szerintem kb 5 meleg, 10 pedig drogos), szóval szerintem nem valószinű, hogy a lány akivel smároltál HIV fertőzött volt. Továbbá ahoz, hogy megfertőződj az kell, hogy a vér a lány szájában lévő sebből, a te sebedbe kerüljön, erre szintén nagyon kicsi az esély (a nyál nem fertőz, a vér és az ondó viszont igen). Egyébként ha egy AIDS-essel szeretkezel, a megfertőződésed esélye akkor is csak 5-6% lányoknál kicsit több 10-15%. Szóval szerintem ne izgulj nem vagy AIDS-es. Az adatok elég hitelesek, én orvosi egyetemen hallottam őket előadáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!