Valószínűleg candidától szájfertőzésem van, megcsókolhatom-e a páromat, vagy nyállal is át lehet adni?
A nőgyógyászom candidát állapított meg,ezért gondolom,hogy a számban is az lehet.
Semmilyen információt nem adott,hogy ez mennyire súlyos,vagy hogy mikor élhetünk nemi életet.
Candida nem szokott szájban kijönni (oralis candidiasis), kivéve erősen immunhiányos egyéneket.
Szóval, ha nem vagy szervátültetett, akkor irány AIDS-tesztre, leukémia vizsgálatra vagy valami hasonlóra...
Nem,nem írt fel semmilyen gyógyszert,de én antibiotikum kúrán estem át,lehet hogy ettől vagyok legyengülve?
A diétát elkezdtem!
A candida gomba normális esetben is jelen van a szervezetben (férfiaknál és nőknél is) sok más mikroorganizmussal egyetemben, de egy masszív antibiotikum kúra felboríthatja ezek egyensúlyát úgy, hogy a candida el tud szaporodni a többi rovására mind a hüvelyben (gondolom emiatt mentél orvoshoz) mind az emésztőrendszerben, a szájat is beleértve.
Mindazonáltal nincs tudomásom arról hogy nyállal is terjedne, de a fentiek miatt nincs is szerepe! Mivel a párod szervezetében is nagy valószínűséggel jelen van, nincs értelme megfertőzésről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!