Szög ment a talpamba! Mi a teendő?
Kb 1.5 cm mélyre ment bele a szög (rászáradt cement volt rajta), azonnal kihúztam, gyorsan lefertőtlenítettem és kimostam. Késő délután történt, nincs orvos a közelben.
Elég ha reggel korán elmegyek az orvosi rendelőbe?
Mindenképp reggel menj orvoshoz!!
Ne húzd tovább, biztos adnak emlékeztető oltást, a másfél cm sok, az nem felületi seb.
Szurit fogsz kapni holnap.
Elég, ha reggel mész (amennyiben tényleg nem tudsz ma menni).
Arra viszont figyelj nagyon, ha a sebtől elindul egy piros csík, akkor viszont indulj orvoshoz (ügyeletre akár), de nagyon gyorsan. Ha nincs ilyesmi, akkor elég, ha holnap mész.
Pont egyik nap válaszoltam hasonló kérdésre. Nem vicces, mindenképp Tetanusz, ha egy éven belül nem kaptál. Vérmérgezést okozhat, főleg, ha rozsdás is volt a szög. A cement se épp jó.
IGEN, menj orvoshoz vele, legkésőbb reggel mindenképp. Ez a piros csík sem kitaláció, vérmérgezés jele, ha eléri a szíved, akkor kampec. Azért tudom, mert sajna előfordult a családban
Inkább megijesztelek, minthogy elodázd. Jobb az óvatosság.
A rozsda semmit nem számít, a tetanusz a földben él. És a vérmérgezés még mindig nem egyenlő a tetanusszal.
Te mindenesetre mindenképp menj el vele orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!