Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi a teendő? Hepatitises a...

Mi a teendő? Hepatitises a családban?

Figyelt kérdés

Van egy közeli rokon, aki nem velünk lakik de sokat megyünk oda, illetve én laktam ott egy rövid időt, de mikor kiderült ez, akkor elmentem megnézetni az értékeimet. Rendben voltam, azóta többször voltam vérvételen és szerintem mutatott volna valami magas máj értéket (ha jól tudom máj?).

Na szóval hogy lehet elkerülni a bajt? Szóval wc-t, zuhanyt nem használok ott, ennivalót sem eszek amit ők csinálnak.

Viszont pl teát, kenyeret elfogadok, megcsinálok magamnak egy szendvicset.

Kézfogás és puszi az üdvözlésnél, ez mennyire baj?

Nem tudom kihagytam e valamit.

2017. máj. 9. 20:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Többféle hepatitis van. Van ami piszkos kézzel terjed, de van ami csak vérrel vagy szexuálisan.
2017. máj. 9. 23:06
 2/4 A kérdező kommentje:

na azt nem tudom

talán C, de majd megkérdezem anyumat pontosan mert ő jobban tudja

de piszkos kézzel hogy?

kézfogás is annak számít?

vagy ha pl megnyalom az illető kezét az kell hogy elkapjam? :D :D

2017. máj. 9. 23:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Azt tudd meg, hogy milyen hepatitisről van szó. Azóta is beteg az illető? Ha igen, akkor krónikus hepatitises, Hepatitis B vagy C vírussal fertőzött, vagy gyógyszer, drog vagy alkohol is okozhatta a betegségét.

Ebből nyilván csak a vírusok az elkaphatók, de azok csak vérrel terjednek, tehát kézfogással puszival nem. Nyilván nem használtok egy fogkefét, borotvát, amin mikroszkópikus mennyiségű vér lehet. Ha 14-32 év közötti vagy, akkor hepatitisz B ellen oltott is vagy.

Ha megtudod, milyen hepatitiszről van szó utána tudsz nézni annak, hogy terjed, de ha kérdezel, valaszolunk itt is.

2017. máj. 11. 19:41
 4/4 A kérdező kommentje:
utána fogok, csak nem tudom hogy kitől kérdezzem meg pontosan...
2017. máj. 11. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!