Ez tényleg ekcéma és ha igen mi a teendő vele?
A lábszáramon a boka felett kb fél éve jelent meg egy viszkető folt ami irtóra viszket minden nap azóta is. Semmi látható jelen nem volt amúgy, hogy lenne ott valami és azt gondoltam, csak a zokni nyomta meg. Aztán nyáron elmentem bőrgyógyászhoz, aki azt mondta egyből, hogy ez lábszári ekcéma és adott egy testápolót, ami igazából semmit sem használ és már sebesre vakarom néha. Egyébként továbbra sincs semmi külső jele, hogy lenne ott bármi. A területe nem nő, nincs máshol ilyen a testemen és más bőr- vagy egyéb betegségem sincs tudtommal.
Mi lehet ez és mit lehet vele kezdeni, hogy javuljon kicsit a helyzet?
Az ekcémát szteroidos krémekkel lehet normalizálni amikor fellobban. Fontos a folyamatos hidratálás (ha kiszárad, akkor megint elkezd viszketni) és ha ki van vakarva, akkor a sebfertőtlenítés. Szteroidos krémet (elocom) sajnos csak doki írhat fel, de akár a háziorvos is, ehhez nem kell bőrdokihoz elmenni.
Viszont mivel nem látom, hogy néz ki, akár sömör is lehet.
Köszi a választ. Ezen tényleg semmi nem látszik, csak most egy pici seb, ahol kivakartam. Akár szúnyogcsípés is lehetne. És több, mint fél éve ugyanolyan, tehát nincs ilyen, hogy "fellobanás", ha jól értem, amit mondasz. Láttam máson ekcémát és az egy halványpiros folt volt, itt meg semmi..
Végül is, ennél nagyobb bajom sose legyen, csak tényleg érdekelne, hogy mi lehet ez (hogy ha esetleg mégis terjedni kezdene, tudjak tenni ellene valamit..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!