Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez tényleg ekcéma és ha igen...

Ez tényleg ekcéma és ha igen mi a teendő vele?

Figyelt kérdés

A lábszáramon a boka felett kb fél éve jelent meg egy viszkető folt ami irtóra viszket minden nap azóta is. Semmi látható jelen nem volt amúgy, hogy lenne ott valami és azt gondoltam, csak a zokni nyomta meg. Aztán nyáron elmentem bőrgyógyászhoz, aki azt mondta egyből, hogy ez lábszári ekcéma és adott egy testápolót, ami igazából semmit sem használ és már sebesre vakarom néha. Egyébként továbbra sincs semmi külső jele, hogy lenne ott bármi. A területe nem nő, nincs máshol ilyen a testemen és más bőr- vagy egyéb betegségem sincs tudtommal.

Mi lehet ez és mit lehet vele kezdeni, hogy javuljon kicsit a helyzet?

2017. szept. 26. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Az ekcémát szteroidos krémekkel lehet normalizálni amikor fellobban. Fontos a folyamatos hidratálás (ha kiszárad, akkor megint elkezd viszketni) és ha ki van vakarva, akkor a sebfertőtlenítés. Szteroidos krémet (elocom) sajnos csak doki írhat fel, de akár a háziorvos is, ehhez nem kell bőrdokihoz elmenni.

Viszont mivel nem látom, hogy néz ki, akár sömör is lehet.

2017. szept. 26. 20:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Bőrgyógyásztól kaptam rá kenőcsöt, amit szigorúan egy hétig használhattam. pikk-pakk eltűnt az elváltozás a bőrömről. Egy hónapon belül visszatért. Viszont ajánlottak tusfürdőt és testápolót az ilyen bőrre, és javított a helyzeten Babe. Mannaszappan is készít ilyen bőrre szappant, az is használhat, de teljesen nem gyógyít.
2017. szept. 26. 21:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Ezen tényleg semmi nem látszik, csak most egy pici seb, ahol kivakartam. Akár szúnyogcsípés is lehetne. És több, mint fél éve ugyanolyan, tehát nincs ilyen, hogy "fellobanás", ha jól értem, amit mondasz. Láttam máson ekcémát és az egy halványpiros folt volt, itt meg semmi..

Végül is, ennél nagyobb bajom sose legyen, csak tényleg érdekelne, hogy mi lehet ez (hogy ha esetleg mégis terjedni kezdene, tudjak tenni ellene valamit..)

2017. szept. 26. 21:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy és dohányzol-e ?
2017. szept. 26. 21:20
 5/7 A kérdező kommentje:
35 és nem dohányzom.
2017. szept. 26. 21:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Tudsz képet linkelni arról a területről, ahol viszket a lábad? Hátha valaki mégis lát valami elváltozást.
2017. szept. 26. 21:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Elocom kenőcs kell rá. Van Elocom krém is, de az nem olyan zsíros, mint a kenőcs. Pár nap alatt rendbe hozza. Nekem is a bokám körül van, és ha fellobban az ekcéma, akkor kell csak használni. Egyébként Bepanthen kenőccsel kell a területet hidraltálni. A zoknikat, nadrágot ami hozzá érhet többször át kell öblíteni tiszta vízzel, akkor nem jön elő. Mosakodó krémmel kell fürdened, vagy legalábbis a lábadat azzal tisztítsd. Ezt patikában lehet vény nélkül megvenni.
2017. szept. 26. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!