Ez valóban Lyme-kór lenne? Vmi tapasztalat a tünetekre aki már kapott el Lyme kórt?
Két hete megcsípet 1 kullancs, pontosan nem tudni mikor orvos szerint 1napja lehetett bennem. Akkor kivették, majd a mai nap a csípés körül 5-8cm es átmérőjű piros folt lett, ami többek közt viszket és bizsereg=/.. Ezzel elmentem a háziorvoshoz, aki nem tudta megmondani h ez mi ez, felirt 10napig 1 antibiotikumot, és irt egy beutalót hétfőn vérvételre. Kullancs elleni védőoltásom volt, és az orvos azt mondta h nem Lyme kór, mivel a csípés helye nemfehér. De aggaszt, hogy nem tudja h ez mi ez, illetve h kis utánanézés után, azt tapasztaltam h "fehér folt" eggyátalán nincs a Lyme kóros betegeken. Más tapasztalt hasonlót, illetve hosszútávon milyen tünetek léptek fel, vagy csak az antibiotikumos kezelés után meggyógyult?
(Sry a nem folytonos össze-vissza gondolatmenetért, ideges vagyok h most ez mi ez=(..)
Hm..érdekes...azért egy orvostól elvárható, hogy felismerje a Lyme kórt, szóval nem hiszem, hogy az lenne. Esetleg menj el másik orvoshoz, ha nem bízol meg benne.
Itt vannak képek: [link]
A védőoltás csak kullancs-encephalitis ellen véd (vírus okozza), szóval Lyme-kórod (amit baktérium okoz, és szerencsére van rá antibiotikum) még lehet. A tipikus "kokárda" alakú csípés helyett, szimpla vörös folt is lehet, sőt akár az is előfordulhat, hogy nem jelenik meg semmilyen elváltozás a csípés helyén.
Lehet, hogy valami más bacival is fertőzve volt a kullancs, ami helyileg fertőződést okoz, de főleg a fentebb említett két betegségtől (ha oltva vagy, akkor csak a Lyme-tól) kell tartani.
A vérvétel majd kideríti, hogy mi a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!