Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tényleg gombás a légkondis...

Tényleg gombás a légkondis irodaházak levegője?

Figyelt kérdés

Hogyan lehet ezt megmérni? Van rá valami munkavédelmi előírás vagy ilyesmi?

Barátnőm ilyen helyen dolgozik, és azóta gyakran köhög, náthás, stb.

Foglalkozik ezzel az Ántsz, vagy valami hivatal?

2010. jún. 3. 23:56
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Elvileg félévente ki kellene tisztíttatni.Sok gomba, por, piszok, baktérium telepedik meg bennük,ha még plusszban vki allergiás is rá, nagyobb baj is lehet.

Hogy előírás van e rá, nem tudom,de minden normális helyen tisztítják.Szólni kell vki illetékesnekv gondnoknak v akárkinek, aki felelős ezekért,nem kerül sokba a tisztítás,a barátnőd és mások egészsége fontosabb!!!

2010. jún. 4. 08:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Épp ez a gond, hogy a gondnokot, az üzemeltetőt , a tulajt nem érdekli, ráadásul állítólag csak méregdrága eszközökkel lehet mérni. Az emberek egyedül nem tudnak semmit csinálni, ha be sem tudja bizonyítani. Persze, ha zsebből kifizet egy laborvizsgálatot, akkor nincs is rá szüksége, hogy ilyen helyen dolgozzon.
2010. jún. 4. 16:54
 3/6 -Pimpike- ***** válasza:
91%
Én is dolgoztam ilyen helyen, a légkondi rám fújta a levegőt fénymásolás közben. Sokat fájt a torkom és a fülem, a végén kirúgtak 2hónap után, de én őszintén szólva örültem neki, pár hét múlva rendbe jöttem.
2010. jún. 4. 17:14
 4/6 anonim válasza:
100%

Szólj a cég munkavédelmi és tűzvédelmi koordinátorának!

Kötelező munkavédelmi megbízottnak lenni az adott részlegnél, területen, de az intézeti munkavédelmis jobban le tudja vezényelni! ;-)

2010. jún. 5. 17:37
 5/6 A kérdező kommentje:
Aki a cégtől kapja a fizetését, annak hiába szólsz. Azt keresem, van-e valami állami, vagy civil szervezet, amelyik foglalkozik ilyesmivel, és nem a zsebpénzekből él...esetleg a média...?
2010. jún. 5. 19:31
 6/6 anonim válasza:
Hát én azért szólnék, de írásban! ;-)
2010. júl. 26. 22:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!