Melyik probiotikum a legjobb?
eleg durvan szegenyes etrendem van az etelallergiam miatt. evrol evrol egyre tobbfele etelre lettem allergias ill. nem birja rendesen feldolgozni a szervezetem es mindent kidob a boromon. pottyok, viszketo foltok, langol a voros borfelulet, vizesedes, nyilt borbol levedzes ... borzalmas.
2 eve meg ehettem csirket, pulykat meg tojast. ma ha eszek barmelyikbol, kiszarad a szam, kireped, pottyok es viszketo voros szaraz foltok jelennek meg a testemen mindenfele. es megfigyeles alapjan addig "egnek" a foltok, amig az a bizonyos etel ki nem urul teljesen a szervezetbol, neha kicsit tovabb tart.
Probiotikum maradt az utolso remenyem, mar nem maradt mas otletem.
Én a helyedben keresnék egy jó természetgyógyászt. Az orvosok ezzel általában nem tudnak mit kezdeni.
Esetleg tudok ajánlani egy jó étrendet, hátha segít. Nekem sokat segített. Ha érdekel, írj privit.
De hát nyilván nem azt akarod kiszűrni, amit eleve nem eszel, hanem azt akarod megtudni, hogy nem traktálod-e magad folyamatosan valamivel, amire intoleráns vagy.
Ne keverjük az allergiát az intoleranciával, mert az előbbire van egy heves reakciód - amilyen Neked van egyre több élelmiszerre. Az intolerancia nem ilyen. Az egyszerűen csak alattomosan dolgozik a háttérben. Olyan tüneteket produkál, amiknek nem ismered az eredetét és az orvosok se tudják kideríteni. Mivel nem hirtelen jelentkezik, hanem akár napokkal később, így még nehezebb a nyomozás. Ha valamit intolerál a szervezeted, képzeld el úgy, hogy pl. intolerálod az epret. Jön egy eper, leér a vékonybélbe, a bél sírva fakad tőle, becsukja a szemét, befogja az orrát és a száját, nem akar tudomást venni arról, hogy ott van az eper, csak zokog magában. Az eper áthalad az egész bélrendszeren úgy, hogy az nem akar tudomást venni róla, teljesen passzív. Azonban nem csak az eperrel szemben passzív ilyenkor, hanem mindennel szemben - érthetően. Így az ételek nem lesznek megfelelően megemésztve és amikor a vastagbélbe jutnak, sok olyan van még bennük, amik normálisan nem jutnak a vastagbélbe. És ott mondjuk irritálják a belet és az begyullad ettől. Vagy olyan anyagok szívódnak fel ott, amik rosszak az idegrendszer számára vagy épp fejfájást okoznak majd napokkal később. Így akár krónikus betegségek is kialakulhatnak alattomosan a háttérben ételintoleranciától.
Tehát az ételintolerancia vizsgálatra visszatérve, az azt mutatja ki, hogy a normális étrendedben nincs-e valami olyan anyag, amit nem tűrsz amúgy. Tojás vagy bab vagy malacfül vagy csoki vagy paradicsom vagy bármi.
Hosszú távon nagyon is megéri egyszer beruházni a tesztre 20000 vagy 60000 forintért, hogy kiderüljön, hogy hogyan vagy azokkal, amiket mindig eszel, így is elég sok fura és kellemetlen tüneted van és ha figyelmen kívül hagyott intolerancia áll a háttérben, akkor ez nyugodtan tovább romolhat, míg ha megtalálnád a valódi bűnöst, akkor viszont javulhat.
De pont ez a lényege, hogy eszel. Folyamatosan eszed a legtöbb ételfajtát, amit ezek a tesztek mérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!