C-Vitamin tabletta túladagolás?
Olvasd el a betegtájékoztatót!
3. Hogyan kell szedni a C-vitamin Béres 50 mg tablettát?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak ... megfelelően szedje. ...
C-vitamin-hiány megelőzésére naponta 100 mg C-vitamin (2 x 1 tabletta) szedése javasolt.
C-vitamin-hiány kezelésére felnőtteknek és 10 éves kor feletti gyermekeknek szükséglettől és állapottól függően naponta 100-1000 mg C-vitamin szedése javasolt, azonban ha a szükséglet meghaladja a napi 300 mg-ot (3x2 tabletta), magasabb hatóanyag tartalmú készítmény szedése javasolt.
A maximális napi adag 1000 mg C-vitamin.
...
Ha az előírtnál több C-vitamin Béres 50 mg tablettát vett be
A javasoltnál nagyobb adagok bevétele C-vitamin túladagolást idézhet elő. A C-vitamin túladagolás tünetei: gyomorégés, émelygés, hányinger, hasmenés.
Túl sok c vitamintól (2000mg+) eleinte hasmenésed lesz. Vannak akik direkt ilyen extrém nagy adagolású kúrát használnak, fokozatosan elérve az akár 5-10000mg-ot, mert igazából meggyőző kutatási eredmény nem volt semmilyen adagolás megerősítésére és voltak akik kimatekozták, hogy szerintük ennyire van szükség.
Ebből kiindulva én kipróbáltam pár hétig 3000mg-ig felmenni, de igazából nem éreztem egészségbeli különbséget, úgyhogy abbahagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!