Apró, bogyós és sötét széklet, mitől?
Egy ideje már nagyon apró bogyókból áll a székletem. Sötét, de nincs székrekedésem, minden nap van (a legtöbb napon kis adag, és hetente kb. egyszer van egy nagyobb). Voltam vérvételen, elég sok dolgot megnéztek, CMV szeropozitív lett. Hasi ultrahangon a jobb alhasamon egy-két nyirokcsomó már három hónapja meg van nagyobbodva. Székletvizsgálatom is volt, vért nem találtak benne, parazitát és egyebet sem.
Voltam belgyógyásznál, azt mondta, hogy 3 hónapig szedjek napi 2000mg C vitamint, aztán februárban menjek vissza.
Annyit még hozzáfűznék, hogy júliusban voltam Erdélyben egy hetet, kb. azóta vannak nagyobbodott nyirokcsomóim, feltételezem, ott kaptam el a vírust. Egyébként aranyerem is van, nem tudom, lehet-e ehhez köze.
Szerintem az aranyértől van.
De a nyirokcsomóidra akkor sem lehetne kihatása.
És mit eszel?
Kevés rost, kevés folyadék, étcsoki, banán okozhat ilyet.
Lehet valamilyen bélgyulladás. Aranyér mitől lett? Korábban szorulásod volt?
Folyadékot biztosan iszom eleget. Tejcsokoládét szoktam enni, napi szinten.
Miután hazajöttem Erdélyből, volt egy heveny lázas, hasmenéses betegségem, amit az orvos szerint a CMV okozott. Arra vettem be széntablettát, utána 1 hétig székrekedésem volt, akkor megszenvedtem a székeléssel, először volt véres csík a székletemen (azóta csak egyszer volt). Ez biztosan aranyér, proktológus megnézte, írt fel rá kúpot, kenőcsöt, amióta azokat használom, nincs vele problémám. Az utóbbi kb. 1 hónapban jött ez a bogyós, sötét széklet ismét, ekkor készült a székletvizsgálat, amiben nem találtak semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!