Bogyós széklet egy életen át?
40 éves nő vagyok, amióta élek, többnyire bogyós, kemény a székletem. Ha feltöröm, elég száraz a belseje, majdnem mint egy keksz... Ritka az, amikor normális állagú.
Van másnak is ilyen tapasztalata? Mi lehet az oka?
Zabkorpa és társai csak pár napig segítenek, ha egyáltalán...
Rengeteg vizet kéne inni. Valószínűleg az emésztéshez a szervezet elvonja az összes vizet, ezért szárad ki a salakanyag mire végigjut a beleken...
Nekem is előfordul ilyen. Akkor tudom, hogy már megint keveset ittam. Nálam csak a víz jön be. Kávé, tea ugyanúgy elvonják a vizet a szervezettől.
Sok folyadékot iszom, de köszi az ötletet, hogy a kávé-tea is elvonja, mert ezeket iszom. Megpróbálom akkor a sima vizet pár napig. Köszi!
(Bár babakoromban még nem ittam teát-kávét)
Probiotikum és tejmentes étrend segíthet.
A kisfiamnak is volt ilyen gondja, néha nagyon durva székrekedése is. Amióta nem eszik tejtermékeket (intoleranciája van), teljesen rendbejött. Olvastam, hogy a tejfehérje-intolerancia okozhat hasmenést és székrekedést is.
Lehet van egy masszív IBS-ed, mint pl nekem is. (vagy bármi egyéb vastagbél betegséged, Chron-od, egyebek) Mindenképpen vizsgáltasd ki!
Székelési problémákra jó segítség lehet a Huminiqum; a tej alapú dolgok teljes elhagyása; rengeteg nyers étel (gyümölcs, de inkább rengeteg zöldség); minél kevesebb hús; no alkohol; no cigi; cukor és fehérliszt elhagyása --> hajdina; teljes kiőrlésű rozsliszt, ilyesmikből lehet kenyeret is sütni; és testsúly-tízkilogrammonként 4 dl víz/nap. Szénsavas, kávé, koffeines teák is negatíve befolyásolják, de gyógyteák jók lehetnek, a gyorgytea.hu -n a kapcsolati mailre ha megírod a konkrét problémádat akkor nagyon komoly segítséget fogsz kapni.
Nekem a fentiek váltak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!