Probiotikumot antibiotikum kúra végén is ráér elkezdeni?
Hát, sajnos ez nem ilyen egyszerű, hogy az összes baktériumot kipucolja, ha jó, ha rossz. Vannak ugyanis gombák és más mikroorganizmusok, amikre nem hat az antibigyó, sőt még rezisztens baktériumok is, amiknek meg se kottyan. Ezek a kúra alatt betelepednek oda is, ahol addig más bacik éltek boldogan.
Én éppen ezért máshogy kezelem magam, ha nagy ritkán elkapok valamit. A gyömbér például elég jól karbantartja a bacikat, de sok más gyógynövény is jó erre. Ha vírusról van szó, akkor az ezüstkolloid tud segíteni. Probiotikumot pedig időnként kúraszerűen eszek.
A te esetedben ha már így történt, akkor utólag kár aggódni, de most szedj pár hétig probiotikumot, lehetőleg jó fajtát. Az élőflórás tejtermékek is jók lehetnek, valamint a házi savanyú káposzta és leve. Azt nem tudom, miért eszel nagyon ritkán húst, remélem odafigyelsz, hogy meglegyen a napi szükséges fehérjebeviteled. A hasfájás lehet pont a kóros bélflórától, candidózistól is, nem szoktál puffadni? A betegségedről nem sokat tudok, így nem tudom, a májad fájhat-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!