Mennyi probiotikum javasolt 1,5 havi doxicillin kúra után, és meddig? Mi segíthet még a gyorsabb regenerálódáshoz?
A baktériumflóra regenerálódását támogatják
Savanykás gyümölcsök (málna, szeder, egres, citrusfélék), dinnye, körte, rebarbara, csipkebogyó, homoktövis,
Olajos magvak: dió, mogyoró, mandula, keshudió
Zöldségek: főleg frissen, tejsavasan erjesztve (savanyú káposzta, kovászos uborka)
Fűszerek: kakukkfű, bazsalikom, fokhagyma, hagyma, petrezselyem, tárkony, ánizs, kömény, babérlevél, majoránna, szerecsendió, paprika, oregáno, gyümölcsecet, torma
Édesítőszerek: Kevés méz
Tejtermékek: túró, joghurt, kefir, aludttej, író, tejsavó
Hidegen sajtolt olajok: napraforgó, olíva, tökmag, len, kukoricacsíra
Teljes kiőrlésű lisztből készült ételek: tészták, kenyerek, péksütemények, müzlik
Italok: frissen préselt hígított gyümölcs-és zöldséglevek, ásványvíz, gyógyteák, kevés vörösbor, maláta-, cikóriakávé
Gyógynövények: gyermekláncfű, angelika, kamilla, körömvirág, apróbojtorján, édesgyökér, tárnics, borsmenta.
Probitikumot célszerű annyi ideig használni,ameddig az antibiotikum kúra tartott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!