Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért működik így az immunrend...

Miért működik így az immunrendszerem? Van még valaki így?

Figyelt kérdés

Nem tudom mi lehet, hónapok óta nem használtam tömegközlekedést, biciklivel járok mindenhova(30-50km távra is), szétízzadtam magam, fújt a szél, fürödtem, sátoroztam, hegyet másztam, semmi bajom nem volt.

Ahogy felültem a metróra, 2 nap mulva végem volt. 2 hétig nyúztam, láz, taknyolás, torok, minden, 3 hét elmúlt és még mindig köhögök. Ahányszor bekerülök az emberek közé, ez történik. Akárhogy megázhatok, megfázhatok, hipotermiás sokkot kaptam, semmi.

HIV negatív vagyok amúgy.

???

2016. okt. 23. 00:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Sokféle légúti virus terjeng. A lanyom az iskolaból hozza ezeket haza , rajta nem üt ki az összes , viszont en folyton szortyogok. A gyerekközössegben folyton valami terjeng. Tavaly oktoberben holyagos himlöt hozott haza , elkaptam , olyan beteg lettem h majdnem meghaltam.

Akkor tetut is hozott tavalyelött. Megteltunk rendesen.

Svedorszagban élünk

2016. okt. 23. 00:53
 2/14 anonim ***** válasza:

A masik meg h a virusok folyton mutálnak igy a regi immunitasod mar nem segit , mert valtoztat struktúrát.

Régi új virusok ezek es ilyenkor összel meg télen tombolnak

2016. okt. 23. 00:55
 3/14 anonim ***** válasza:
Elkapod másoktól a fertőzést, ez ilyen egyszerű... Bejut a szervezetedbe. Ha egyedül biciklizel nem kapod el senkitől.
2016. okt. 23. 02:05
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Talán levonhatnád a nyilvánvaló következtetést: A betegségeket kórokozók okozzák, nem pedig a hideg. Így a tömegközlekedés sokkal nagyobb rizikót jelent, mint a megázás, átfázás.
2016. okt. 23. 02:42
 5/14 anonim ***** válasza:
91%
Nem azért lesznek az emberek betegek, mert megáztak. Csak akkor fogékonyabbá válhatnak a fertőzésekre. De beteg baktérium vagy vírus miatt lesz az ember azt pedig persze, emberek között szokás elkapni. Túlzsúfolt helyeken meg pláne.
2016. okt. 23. 06:09
 6/14 anonim ***** válasza:
82%

A vírusok és baktériumok már gyorsabban fejlődnek, mint.a gyógyszerek.

Te meg elmentél, jól legyenegítetted a szervezeted az összes lehetséges módon, és csodálkozol, hogy a metrón az első szembejövő kórokozó kifog rajtad.

2016. okt. 23. 08:49
 7/14 anonim ***** válasza:
Ahhoz,hogy az immunrendszer rendesen tudjon működni,nem csak arra van szükség,hogy sokat sportoljon,sokat legyen szabad levegőn valaki,hanem arra is,hogy "találkozzon" a kórokozókkal. Az immunrendszer csak olyan kórokozóra tud gyorsan és erőteljesen reagálni, amit már ismer. Ezért hatásosak a védőoltások, vagy pl. ezért van az,hogy egy kisgyerek az óvoda első pár évében nagyon sokszor beteg,aztán egyre ritkábban. DE például olyan szakmákban is (egészsségügy,kereskedelem)kevesebbet betegek a dolgozók,ahol sok emberrel,sok kórokozóval talákoznak.
2016. okt. 23. 10:20
 8/14 A kérdező kommentje:

Értem.

Csak azt nem, hogy akkor mindenkinek és folyton betegnek kéne lenni. Pár hónap alatt nem szokhattam el annyira a vírusoktól, mert eddig is a földön éltem. Vagy teljesen új törzsek fejlődtek ki?

Ha meg valakit magammal viszek pl.sátrazni, másnap már belázasodik, ha megfújja kicsit a dunai szél, vége van.

Akkor maszkot fogok tenni a tömegközlekedésben, ha egyáltalán használom majd:)

Kedves 6#, a szabadlevegő és a sport erősíti a szervezetet, nem legyengíti, legalábbis szerintem. Mondd el az elméletedet egy orvosnak, lássuk mit szól.

2016. okt. 23. 15:14
 9/14 anonim ***** válasza:

Igen, akkor erősíti, ha mértékkel csinálod, és nem "szétízzadod" magad a fújó szélben.

Azt írtad, hogy "Akárhogy megázhatok, megfázhatok, hipotermiás sokkot kaptam, semmi. " ezekszerint a spor nem erősítette az immunrendszered, hiszen azt írtad, hogy megfáztál, de a végén még is ott van, hogy "semmi", azért a megfázás és a hipotermia nem semmi szerintem :/

Fürödni meg mindenki fürdik.

2016. okt. 23. 16:47
 10/14 anonim ***** válasza:
Inkább te menj el az orvoshoz és mondd el neki ezeket, lássuk mit szól.
2016. okt. 23. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!