Immunrendszer erősítéséhez, támogatásához jó teát, teakeveréket tudtok ajánlani?
Elvileg csak a génektől függ, kinek mennyire erős az immunrendszere, s ezt nem lehet befolyásolni. Már több immunológustól olvastam, nem hazudok. Akinek veleszületetten erős, az általában megjárja, a környezetemben szinte minden ilyen személy allergiás. Egyiknek mondta is az orvos, hogy a túl erős immunrendszer túlreagál, ez az allergia. Jó, szerintem is kicsit túlzott, de lényegében ez lehet a dolog...
Amit még én személyesen el tudok hinni, az az, hogy le tud gyengülni. Vitaminhiánytól, stressztől. Ellenkező behatásra normalizálódik a helyzet.
Könyv szerint:
1-orbáncfű 50%,kamilla 25%,lenmag 25%
2-kasvirág 30%,csalán 10%,zöld tea 15%,vörös tea 30%, citromfű 15%
Az 1 csoportot keverheted az 1 csoporttal,a 2 csoportot a 2.kal.
Az orbáncfű tényleg jó.Antivirális hatása mellett nyugtató,és pajzsmirigyműködést szabályzó hatása is van.Napra,szoliba viszont nem szabad menni ha iszod,és világos bőrű vagy,az egyik hatóanyaga a naftodiatronok fényérzékeny vegyületek,bőrgyulladást okozhatnak.
A kamilla nyugtat is,de nem szabad csak pár hétig alkalmazni,mert nagyon erős szárító hatása van.
A citromfű íze kellemesebb,ez is nyugtat,és fogyasztó hatása is van.
A csipkebogyó roppant jó immunerősítő,ezt áztatással készítik.Ha mag is van benne jódtartalma segít optimalizálni a pajzsmirigyműködést,vízhajtó,szíverősítő.
A zöld tea roboráló hatása mellett a resveratrol tartalma révén segít a rákos sejtek burjánzásának megállításában,a koszorúérelzáródás túlélésében.
A vörös teát 75fokos vízzel kell "forrázni",ez segít idegrendszeri,szívbetegségek enyhítésében,és szerintem a legfinomabb tea.
A csalán nagy mennyiségban tartalmaz sárga színanyagot,ami legújabb kutatások szerint az áttétes daganatképződés növényi ellenszere,vízhajtó,vértisztító!
Próbáld ki kúra szerűen,neked melyik a legjobb hatású!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!