Lehet nagyon erős kimerültség miatt 39 fokos láz?
Énekesnőként dolgozom, minden pénteken és szombaton (van, hogy csütörtökön és vasárnap is) éjszaka énekelek, s hétköznap is nagyon sok teendőm van. Tegnap este óta annyira magas lázam van, hogy nem tudok felkelni, az ágyat nyomom.
Volt kint nálam az ügyelet, megvizsgáltak és közölték, hogy ha nem lesz jobb szerdáig, akkor kedden kórház.
Viszont engem érdekelne, mi dönthetett így le? Nem hiszem, hogy vírus, mert semmi más tünet nincs, csak magas láz és aluszékonyság.
Létezik, hogy "csak" a fáradtság és immunrendszer legyengülés a baj?
Ha én stresszelek, fáradt vagyok, sok a dolgom (és nem is tetszik nekem), akkor jön egy jó nagy ajakherpesz, jön egy fájós aphta, és egy hurutos, nehezen gyógyuló, köhögős megfázás.
Szóval, igen, lehet.
Jobbulást!
"Ha én stresszelek, fáradt vagyok, sok a dolgom (és nem is tetszik nekem), akkor jön egy jó nagy ajakherpesz, jön egy fájós aphta, és egy hurutos, nehezen gyógyuló, köhögős megfázás.
Szóval, igen, lehet. "
Nem, nem lehet! Ugyanis nem a kimerültségtől vagy beteg, hanem mert ilyenkor elkapsz egy fertőzést és a fertőzés okozza a tüneteidet.
A leterheltség, a kimerültség okozhat immunrendszergyengülést, amikor is a szervezet fogékonyabb a kórokozókkal szemben, de csak és kizárólag a kimerültség még önmagában nem okoz lázat, vagy bármilyen más betegséget.
Kedves 18:56 és 19:02 válaszolók!
Csak arra kérlek meg Titeket, álljatok végig mellettem amíg én végigcsinálok pl. egy 4 napos "hétvégét"! Nem, egy buli nem akkor kezdődik, amikor te odaérsz este 10-kor, vagy 11-kor, és nem akkor fejeződik be, amikor te elmész haza, mert "elfáradtál", hanem (általában hangosítással együtt 14:00-16:00 között) be-, és (hajnali 4:00-6:00 között) kipakolni kell a füst-, fény-, és hangtechnikát (mert nem 1 db gitárral állunk ki, mint régen...). Ja, és kérlek állj ott hétköznap éjszaka is, mikor órákat fent van a 2 éves gyermekem, mert dacol, és csakazértsem alszik.
Igen, én vállaltam, igen, tudtam mivel jár. Szeretem, a munkámat (mert nekem az, hiszen teljesen egyedül tartom fent az énekesnői fizetésemből a gyermekemet, a lakásomat, sajnos segítséget nem kapok sehonnan.)
Egy ártatlan kérdés volt, ami alatt aztán tényleg nem vártam rosszindulatot. De úgy nézem, két (megmondó)ember nagyon tudja a valóságot.
A többi válaszolónak nagyon köszönöm! Már kórházban fekszem, időközben így alakult. De legalább tudom, hogy nagyon erős kimerültség az ok, épp amire gyanakodtam.
# 12/13
Az vagyok, akire válaszoltál! :)
Erre gondoltam én is, és szerintem kérdező is, ez jön le nekem a kérdéséből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!