Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehet nagyon erős kimerültség...

Lehet nagyon erős kimerültség miatt 39 fokos láz?

Figyelt kérdés

Énekesnőként dolgozom, minden pénteken és szombaton (van, hogy csütörtökön és vasárnap is) éjszaka énekelek, s hétköznap is nagyon sok teendőm van. Tegnap este óta annyira magas lázam van, hogy nem tudok felkelni, az ágyat nyomom.

Volt kint nálam az ügyelet, megvizsgáltak és közölték, hogy ha nem lesz jobb szerdáig, akkor kedden kórház.

Viszont engem érdekelne, mi dönthetett így le? Nem hiszem, hogy vírus, mert semmi más tünet nincs, csak magas láz és aluszékonyság.

Létezik, hogy "csak" a fáradtság és immunrendszer legyengülés a baj?

2016. aug. 29. 16:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem hinném, mert a kimerültség nem lázas állapotot szokott okozni. Valami vírus, vagy baktérium lehet. Egyébként én is éppen ma betegedtem le, bár szerencsére nem ennyire, de folyik az orrom és fáj a torkom, ez nyáron is előfordulhat.
2016. aug. 29. 17:01
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, és jobbulást Neked is!

Most olvasom, és javítom... : Ha nem lesz jobb, akkor szerdán kórház.

2016. aug. 29. 17:03
 3/14 anonim ***** válasza:
De legalább adtak antibiotikumot? Mert ha valami erős baci, akkor anélkül nem fogsz javulni. Tapasztalat, pedig én nem szeretem az antibiotikumokat, de néha muszáj.
2016. aug. 29. 17:06
 4/14 anonim ***** válasza:

Ez nem a kimerültségtől van. Valószínűleg valamilyen vírus (vagy más kórokozó), ami vagy nem okoz más tünetet, csak a lázat, vagy még nem okoz más tünetet. A kisfiamnál volt ilyen, hogy 3-4 napig is lázas volt, magas láza volt és semmit nem láttak, mire 4. nap derült ki, hogy tüszős mandulagyulladása van, amit addig nem láttak, mert akkorra gyulladt be annyira, hogy látható legyen.

Szóval valószínűleg valamilyen fertőzésed van.

2016. aug. 29. 17:10
 5/14 szürike002 válasza:
De lehet idegkimerültségtől lázad de lehet hogy ez más.
2016. aug. 29. 17:16
 6/14 Andizsuzsi ***** válasza:

Létezik. Ha az ember túlhajtja magát, akkor a szervezet betegséget "produkál" gyakorlatilag ezzel kiprovokálva, hogy lefeküdj és pihenj. Ezt nekem egyszer a háziorvos mondta, és kérte, hogy figyeljek oda, ha fáj a torkom/lázas vagyok/fáj a fejem, hogy eleget pihentem-e az elmúlt időszakban. És valóban. Sokszor elég, ha egy napot a pihenésre szánok ilyenkor, tudatosítom is magamban, hogy én márpedig most pihenek, és másnapra hipp-hopp elmúlnak a tünetek. Szóval létezik.

De ez nem zárja ki egy vírusfertőzés lehetőségét sem. Igaz, annak a gyógyulásához is pihenésre van szükség :)

2016. aug. 29. 17:18
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem.
2016. aug. 29. 18:22
 8/14 anonim ***** válasza:
Azért egy énekesnő nem hajtja szét magát...
2016. aug. 29. 18:56
 9/14 anonim ***** válasza:
Jogos az utolsónak a felvetése. Ha dolgozna a gyárban 12 órákat munkásként, naponta akkor mondhatnánk, hogy széthajszolta magát. :)
2016. aug. 29. 19:02
 10/14 anonim ***** válasza:
Elkaptál valamilyen vírust. Majd kilábalsz belőle.
2016. aug. 29. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!