Lehet nagyon erős kimerültség miatt 39 fokos láz?
Énekesnőként dolgozom, minden pénteken és szombaton (van, hogy csütörtökön és vasárnap is) éjszaka énekelek, s hétköznap is nagyon sok teendőm van. Tegnap este óta annyira magas lázam van, hogy nem tudok felkelni, az ágyat nyomom.
Volt kint nálam az ügyelet, megvizsgáltak és közölték, hogy ha nem lesz jobb szerdáig, akkor kedden kórház.
Viszont engem érdekelne, mi dönthetett így le? Nem hiszem, hogy vírus, mert semmi más tünet nincs, csak magas láz és aluszékonyság.
Létezik, hogy "csak" a fáradtság és immunrendszer legyengülés a baj?
Köszönöm a választ, és jobbulást Neked is!
Most olvasom, és javítom... : Ha nem lesz jobb, akkor szerdán kórház.
Ez nem a kimerültségtől van. Valószínűleg valamilyen vírus (vagy más kórokozó), ami vagy nem okoz más tünetet, csak a lázat, vagy még nem okoz más tünetet. A kisfiamnál volt ilyen, hogy 3-4 napig is lázas volt, magas láza volt és semmit nem láttak, mire 4. nap derült ki, hogy tüszős mandulagyulladása van, amit addig nem láttak, mert akkorra gyulladt be annyira, hogy látható legyen.
Szóval valószínűleg valamilyen fertőzésed van.
Létezik. Ha az ember túlhajtja magát, akkor a szervezet betegséget "produkál" gyakorlatilag ezzel kiprovokálva, hogy lefeküdj és pihenj. Ezt nekem egyszer a háziorvos mondta, és kérte, hogy figyeljek oda, ha fáj a torkom/lázas vagyok/fáj a fejem, hogy eleget pihentem-e az elmúlt időszakban. És valóban. Sokszor elég, ha egy napot a pihenésre szánok ilyenkor, tudatosítom is magamban, hogy én márpedig most pihenek, és másnapra hipp-hopp elmúlnak a tünetek. Szóval létezik.
De ez nem zárja ki egy vírusfertőzés lehetőségét sem. Igaz, annak a gyógyulásához is pihenésre van szükség :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!