Van rá esély, hogy tífuszos legyek?
Figyelt kérdés
2 napja a lovardában fürdettem a lovam, és van a lábamon 2 seb. Mivel kint minden sáros, lópisis volt, a cipőm is átázott, és a sebeket is érhette valószínűleg. Ezen parázok, nehogy tífuszos legyek. Egy éve kaptam ellene oltást. mit gondoltok?2016. jún. 23. 21:50
1/7 anonim válasza:
A tífusz egy olyan fertőző betegség, amit a ruhatetűben élősködő rickettsia sejtparazita terjeszt, max hajléktalanoknál fordulhat elő itthon. A lovardában, vízben esélye sincs.
2/7 A kérdező kommentje:
Hu...most megnyugodtam. köszi
;)
Ma egész nap a tífuszról olvastam, és tudtam h lehet elkapni, de olyat is hallottam, h a ló pisiben ill ürülékkel is terjedhet
2016. jún. 23. 23:04
3/7 anonim válasza:
Oh, nekem volt hogy eséskor megsérült a kezemen a bőr, végignyomtam az órát, a végére már el is kezdett gyógyulni ,azért csak majdnem egy óra eltelt, kötelezően vissza kell ugye ülni és utána még takarítottam őt, etettem, nem volt gond belőle :) Annyi hogy amikor végeztem megmostam. De ennek 12éve és élek virulok :D
4/7 A kérdező kommentje:
Uh.ok.köszi
:)
2016. jún. 24. 08:34
5/7 A kérdező kommentje:
ÉS tetanuszt elkaphatok?
2016. jún. 24. 11:39
6/7 anonim válasza:
Milyen a seb? Ha még nyílt és nem volt kötve akkor mutasd meg dokinak, ő eldönti hogy mit csinál vele.
Akkor kell tetanusz ha maga a sebzés levegőtől elzárt, mély, szúrt, földdel, netán állati ürülékkel szennyezett, mármint a sebzés így történik. Tehát pl a rozsdás szögbe lépés, kutyaharapás. Ha már a seb gyógyulásnak indult akkor ez nem okoz gondot, hisz nem juthat már a véráramba. Fertőtlenítsd le a sebet, hámosítóval kend és szellőzzön sokat, hogy gyorsan gyógyuljon.
7/7 A kérdező kommentje:
Nem volt mély a seb. Borotváltam a lábam és úgy vágtam el. Nem lett mély. És már gyógyul. Am tökéletesen érzem magam. Állati ürülékkel nem érintkezett. A borotvát is aznap használtam először. Az is új volt.
2016. jún. 24. 16:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!