Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Apró, pici kukac. Lehet ilyen...

Apró, pici kukac. Lehet ilyen egy emberben?

Figyelt kérdés

A hétvégét a féltestvéreméknél töltöttem és van egy furcsa spórolós szokásuk. Mégpedig az, hogy a fürdővizet napokig nem engedik le a fürdőkádból, hanem egymás után megfürdenek ugyanabban a vízben, illetve ha nem túl koszos, akkor másnap ahhoz engednek meleg vizet és újra abban fürdenek. Mivel nem fürdenek naponta, akkor engedik le a vizet, amikor épp megint fürdenek.

Tegnap náluk fürödtem és amikor leengedte a sógorom a vizet, vastag üledék volt a fürdőkád alján és oldalán. Úgy tűnt alaposan kisúroltam, mégis amikor fürödtem egy ki kukacszerű izét találtam a vízben. Elképzelhető hogy belőlem jött, vagy a fürdőkádon tapadhatott meg valahogyan?

2010. ápr. 12. 17:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
nem biztos,hogy bélféreg volt, hacsak nem wcznek a vízbe...bár anélkül is kijöhet,de úgy nagyobb az esély. lehet, hogy "kint élő" kukac volt (én erre tippelnék inkább), mondjuk légyé, vagy akármié. én a helyedben nem fürödnék náluk! sőt,ha megoldható,inkább te hívd el őket magadhoz, vagy találkozzatok a szüleiteknél, de szerintem ne is aludj náluk, mert ez szörnyű! ki tudja, mi mident lehet ott elkapni... egyébként rászorulnak az ilyen mértékű spórolásra (bár attól takarítani lehetne, meg a vizet cserélni, max ugyanazon a napon fürödjenek meg egymás után ugyanabban a vízben), vagy ennyire igénytelenek?? mondjuk szerintem még a legszegényebbek sem a fürdővizen spórolnak, normális esetben...
2010. ápr. 12. 18:20
 12/13 anonim ***** válasza:

Én is reméltem volna, hogy kamu kérdés...

Amúgy belőled vagy belőlük is jöhetett, bélféreg sok emberben van, és nem ritka, hogy napvilágot is lát a végbélen át, akár csak az apró sz@rdarabok, amik a vízbe kerülnek, és amik átragadnak rád, ha más után fürdesz (persze egyéb gusztustalanságok mellett).

Ilyen higiénia mellett esélyesek vagytok gombás fertőzésekre, kötőhártya gyulladásokra, gyomor/bél fertőzésekre és még sorolhatnám. Sürgősen hagyjatok fel ezzel, nem lesz jó vége.

2010. ápr. 12. 18:28
 13/13 A kérdező kommentje:
Azoknak, akik többesszámot használnak: én nem így élek. Minden nap zuhanyozok (nem is szeretek kádban fürdeni). És gyerekkoromban sem volt ez jellemző. Testvéremmel nem együtt nőttünk fel, mert nem ugyanaz az anyánk, és pár évvel ezelőttig nem is tartottam velük a kapcsolatot. Most mentem el hozzájuk először több napra és igazából nem is voltam felkészülve rá, hogy ilyen körülmények lesznek.
2010. ápr. 12. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!