Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tegyek ha az antioxidáns...

Mit tegyek ha az antioxidáns szintem 16. 000? Nem akarok szintetikus bogyókat szedni.

Figyelt kérdés

10.000-nél indul az érték és 50.000-ig tart. Nyilván minnél kevesebb, annál rosszabb. Nekem azt mondták a nálam mért érték már súlyos gondokat okozhat.

26 éves vagyok...


2010. ápr. 12. 15:59
 1/4 anonim ***** válasza:
ha nem akarsz szintetikus bogyokat,akkor vezesd be az étrendedbe a napi 3 szoros zöldség fogyasztást és min. napi kétszer gyümölcs
2010. ápr. 13. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Antioxidáns tartalmú ételek



Vizsgálatok bizonyították, hogy a mediterrán étrend a szokványos nyugati diétához képest többszörösen csökkent az újonnan fellépő infarktusok száma. Amerikában egy 118 000 ápolónő táplálkozási szokásait felmérő (Nurses Health Study) kutatás alapján készült tanulmány bizonyította, hogy, akik magas antioxidáns tartalmú tápanyagokat fogyasztottak, azok között ritkább a daganatos, szív és érrendszeri betegségek előfordulása. Ám az antioxidánsok tablettában történő bevitele nem hozott hasonló eredményt.



Így továbbra is inkább a magas antioxidáns tartalmú ételek fogyasztását szorgalmazzák a szakértők.



Ezek közül is kiemelhető a brokkoli, a káposzta, a vörösbor, az áfonya, a citromfű, a spenót, az olíva olaj, a tökmag olaj, a homoktövis, a teljes kiőrlésű gabona félék, a hüvelyesek, a paradicsom, a fekete ribiszke, a narancs és nem utolsó sorban a zöld és vörös teák

2010. ápr. 13. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Az alábbi vitaminok és ásványi anyagok antioxidáns hatásúak:

C-vitamin

Legtöbb zöldség és gyümölcs, különösen citrusfélék, fekete ribizli, eper, paradicsom, zöldpaprika, brokkoli, csipkebogyó, kivi

E-vitamin

Napraforgóolaj, napraforgómag, szezámmag, mandula, mogyoró, mogyoróvaj, avokádó, olajos hal, tojássárgája, brokkoli, kelbimbó, búzacsíra

Szelén

Gabonafélék, avokádó, lencse, paradió, hús, hal, tejtermékek

Réz

Gabonafélék, dió, máj, rák, kagyló, osztriga, olajos magvak, gomba, kakaó

Mangán

Búzacsíra, kenyér, gabonafélék, dió, barna rizs, hüvelyesek

Cink

Osztriga, vörös hús, földimogyoró, napraforgómag, kenyér, dió, tojás

Béta karotin

Sárgarépa, piros paprika, spenót, paradicsom, mangó, sütőtök, sárgabarack, sárgadinnye, zöld levélzöldségek

Alfa-és gamma-karotin

Piros gyümölcsök, vörös és zöld színű zöldségek

Canthaxantin és likopin

Paradicsom, görögdinnye

Flavinok és polifenol

Gyümölcsök, zöldségek, tea, kávé, vörösbor, fokhagyma, hagyma

Allicin saponins

2010. ápr. 13. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Kedves tőletek, hogy ilyen részletesen megosztottátok velem a gondolataitokat!


Hát bizony életmód változtatásra lesz szükségem. Be kell iktatnom sok gyümölcsöt és zöldséget. Az a baj, hogy eddig nem nagyon ettem ilyeneket. Amiket ettem: tészták, kenyér, péksütik, hús vmilyen körettel, édességek, ja és nagyon kevés folyadékot iszom. Jó ha napi 1 liter, de ez már a csúcs. Van amikor fél liter... Nem is csodálom mondjuk, h kicsit elhagyta magát a szervezetem.

2010. ápr. 15. 09:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!