Tényleg igaz lehet az influenza ezoterikus megközelítése?
Sosem hittem az ilyesmiben, de több éve tesztelgetem már, hogy mikor fáj a torkom ugyanúgy eljárok bulizni és smárolok csajokkal, néha többel is. És az esetek többségében, - már amikor nem teljesen ismeretlen az illető és kontaktot sem adott meg - figyelem a történéseket és szinte kivétel nélkül csak akkor fertőződtek meg ők is, ha járvány is volt és néha akkor is csak hetekkel később.
Viszont egy másik dolgot megfigyeltem. Én gyakran akkor kapom el, amikor sokat stresszelek és érzelmileg labilis vagyok.
Lehetséges, hogy tényleg van valami a lelki stabilitásban és a pozitív gondolkodásban és a cseppfertőzés része csak minimális?
Ehhez nem kell ezotéria :-)
A kulcs az, hogy a stressz betesz az immunrendszerednek. Amúgy a sok munka és a fizikai megerőltetés is (tehát az sport is olyan, hogy egy nagyon brutális edzés vagy egy verseny rövid távon legyengíti az immunrendszert, persze a hosszú távon azért használ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!