Ha elkaptam valami vírust (valószínűleg influenza ), akkor furulyázhatok, vagy nem higiénikus?
Ha kedved és erőd is van zenélni a betegség közben, akkor nyugodtan tedd meg és a gyógyuláshoz is hozzájárul.
Csak Te használod a furulyádat, így nem lesz oda-vissza fertőzés a gyógyulásod alatt, mármint a furulyádon lévő kórokozók nem fognak visszafertőzni a gyógyulásodkor és ebben az immunrendszer játszik fontos szerepet.
Persze azért a hangszerek tisztítása azért mindig fontos, még egészségesen is.
Csak gondolj bele: a szánkban is ilyenkor ott a kórokozó. Ezek szerint, ha a saját nyálunkkal találkozunk újra és újra, akkor soha nem gyógyulnánk meg.
Az jó, ha a fogkefénk nem ér hozzá más fogkeféjéhez, de e betegség miatt nem kell kidobni és a gyógyulás után sem. Elég majd csak 3 hónaponta cserélni.
Én fogászaton dolgozom már régóta, de egy orvos sem mondta ezt a betegének, nem is tanultuk ezt, hogy influenzából gyógyuláskor vagy után dobja ki az ember a fogkeféjét.
Ha akarja kidobja, ha akarja nem, de azért max. 3 hónapon belül jó kicserélni.
Előfordult, hogy az orvos azt mondta, szájfertőtlenítőt / öblögetőt tegyen ilyenkor a fogkefére 1 percig, utána mossa le és majd 3 hó után kidobja a kefét, de ezt is vagy kétszer hallottam az évek során két orvos szájából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!