17 éves hiv+-nak mennyi lehet a legidősebb kor amit megélhet?
Elméleti a feltevés, de 2- szer szoptam gumi nélkül olyan partnereket, akik azt mondták hogy nem hiv + ak és járnak tesztre. Nem élveztek a számba sem, óvszerrel dugtak.
Persze ott a kérdés. Ha kiderül h 3 vagyok meddig élhetek kezeléssel?
Az, hogy valaki HIV+, az nem jelent betegséget, az csak azt jelenti, hogy a vírus a szervezetben van. Egy következő lépés, hogy kialakuljon az AIDS, azaz az immunhiányos betegség. A fertőzöttek nagy többségénél ki is alakul, de nem törvényszerű. Léteznek olyan vírushordozók, akik nem betegek, ők gyakorlatilag megélhetik az emberi életkor végső határát.
A kialakult AIDS túlélési esélyei is változóak. Régebben ezt olyan 2-5 évre tették, ma már 20-35 év is lehet.
Sokáig :)
Ma már vannak olyan gyógyszerek amiknek köszönhetően nem alakul ki az AIDS és nem is adod tovább a HIV vírust
Eléggé valószínűtlen, hogy orális szexel elkapd a vírust, ha nem élveztek a szádba és nincs a szádban nyílt seb. Ahhoz kell egy bemeneti kapu és magas víruskoncentráció, ami ebben az esetben eléggé esélytelen.
Amennyiben mégis HIV+ lennél: a mai modern antiretrovirális kezelésekkel ugyanaddig élhetsz, mint bárki más. Ez a kezelés képes arra, hogy olyan alacsonyra levigye a szervezetedben található vírusok számát, hogy gyakorlatilag nem leszel fertőző, valamint az AIDS nem tud kifejlődni benned. Természetesen, ennek az az előfeltétele, hogy betartod az előírt diétát, testmozgást és a gyógyszerek szedési rendjét (és nem hagysz ki alkalmakat stb.) De amúgy, ma már gyakorlatilag ugyanolyan kilátásaid vannak élettartam tekintetében, mint egy HIV- embernek.
Szia!
Ha nem 100% hogy negatív vagy, menj el szűrésre, lehetőség van rá név nélkül is.
A környezeted és saját érdeked is! - Ha elkaptad, jobb ha mihamarabb kezelik... - Fohászkodom érted, remélem nem lesz baj... :S :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!