Visszatérő Hüvelygomba mit tegyek?
Hüvelygomba, hüvely gyulladásom van egyfolytában. Nem használ egy hüvelytabi, antibiotikum sem. Mit ajánlotok, mi az a mi bevállt? Hallottam erről a hüvelyzuhanyról(Colpo-Cleaner , Femifit-Lacto, C-C Laktoz, C-C Jód)
Melyiket érdemes használni? Mert ez mind nagyon drága!
Ha elmegyek egy másik város szaknőgyógyászati rendelőjébe, azért fizetnem kell? Ugyan az a megye.
Szia!
Először is,ha gombád van, és van partnered, akkor őt is kezelni kell, mert visszafertőzhetitek egymást.
Ha erről nincs szó, akkor mindenképpen doki, mert a hüvelyzuhany nem elég. (Egyébként ezt is fertőtleníteni kell gombás fertőzéskor, mert ellenkező esetben ez is visszafertőzhet.)
Hááát, ha SZTK-ba (rendelőintézetbe) mész, nem hinném, hogy fizetned kell, de ezt a kartonozóban meg tudják mondani. Tel.könyvben megtalálod a tekszámot, egy telefont megér. Én inkább egy jó maszek dokihoz mennék, aki alaposan megvizsgál, és kezel. Ha pesten laksz, akár tudnék is ajánlani...de ez viszont pénzbe kerül.
Üdv!
Ezt a véleményt egy orvos írta le egy cikkben.
"A szervezet méregtelenít
A hosszú időn át fennálló, időszakos fellángolásokkal súlyosbított gyulladásoknál a betegség okai a szervezeten belül keresendők.
Ha az immunrendszer és a hüvely helyi védekezőmechanizmusai legyengülnek, akkor a hüvelyben jelen lévő baktériumok és/vagy gombák – melyek egészséges nőknél is jelen vannak, de panaszokat nem okoznak – túlszaporodnak, és különféle gyulladásos tüneteket okoznak.
• Érdemes tudni! Más esetekben a szervezetben felhalmozódó salak- és méreganyagoknak „köszönhető” a gyulladás. Ilyenkor a kiválasztás szokásos csatornáin keresztül – széklet, vizelet, verejtékezés – a felesleges vagy kóros anyagcseretermékek már nem képesek teljes mértékben kiürülni a szervezetből. Ezért a test – vészreakcióként – további útvonalakat keres, például a hüvelynyálkahártyán keresztül, vagy bőséges menses formájában távolítja el a toxinokat. Ezek azonban erősen ingerlik a szöveteket, és gyulladásos reakciót okoznak, baktérium- vagy gombafertőzés nélkül is."
Nekem pontosan az antibiotikumoktól jön elő mindig a gombám!
Úgyhogy ha csak az orvos nem írja fel, mert mondjuk annyira beteg vagy, hogy csak az segít, akkor semmi képen se szedd!!Vagy ha nagyon muszáj akkor Normaflore-t is vegyél, mert az helyreteszi a kémiai folyamatokat!
Amúgy, ez most kicsit gusztustalan lesz, de nekem a nődokim egyszer azt javasolta, hogy vegyek egy natúr joghurtot vagy kefírt és mártsak bele egy tampont...utána ezt helyezzem fel....nekem segített!
A hüvely savas kémhatású, de pontosan az ilyen gagyi intim tisztálkodási szerekkel rontunk el mindent, mert túlzottan lúgossá teszik a nemi szervet, ami a baktériumoknak ideális szaporodási feltétel!
Szóval mindenképpen ajánlom a normaflore-t vagy a kefírt...az még akkor is jó ha csak megeszed:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!