Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Így terjedhetett az AIDS tovább?

Így terjedhetett az AIDS tovább?

Figyelt kérdés
2 hete voltam egy bulin, ahol egy távolabbi lány ismerősöm is részt vett, és egy üvegből ittunk. Ma tudtam meg, hogy állítólag AIDS-es (többen mondják, de más szerint nem HIV-vel fertőzött, hanem más nemi betegsége van, szóval megoszlanak a vélemények, lehet csak pletyka). De ha mégis igaz, így elkaphattam? Nem emlékszem rá, hogy sebes lett volna a szám vagy belül valamim, és kétlem hogy neki is bármilyen seb lett volna a száján, de gondolom így szinte 0% az esélye, ugye?
2015. júl. 19. 13:55
 1/2 anonim ***** válasza:

1. Nem kell hinni a pletykáknak

2. Kérdezd meg a lánytól, hogy tudd-e arról, hogy mit pletykálnak róla, és mi az igazság.

3. A neten rengeteg téma van AIDS-el kapcsolatban. Minden le van írva, hogy miképpen kapható el. Nem fogom neked kikeresni, mert te magad is utána tudsz olvasni.

2015. júl. 19. 14:06
 2/2 A kérdező kommentje:
persze, utána olvastam már, tudom hogy kis koncentrációban van a nyálban, de hogy épp ezért nyál útján nem fertőződik, csak ha véres nyálről beszélünk, és ha mindkét fél szájában van seb stb stb., de azért z ember ha ilyet hall, akarva-akaratlanul is el kezd aggódni ezen és konrkétan tudom hogy az aggodalmam kissé felesleges, de alapból is kissé hipochonder vagyok, és hát ez kiütötte a biztüsítékot..
2015. júl. 19. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!