Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » HIV fertőzés esélye százalékok...

HIV fertőzés esélye százalékokban?

Figyelt kérdés
Nah most harmadjára teszem fel ezt a kérdést csak mostmár kifejtem hogy konrétan mire vagyok kíváncsi, mert eddig soha nem a kérdésemre válaszoltak: 20 éves vagyok eddig összen a 20 év alatt 5 nővel feküdtem le. Egyiknél sem használtam óvszert, de most ne ez legyen a fő dolog mert nem ez a kérdésem hogy emiatt elkaphtattam vagy nem, ha nem jelenleg magyarországon mennyi annak az esélye hogy HIV fertőzöt legyek. Pontos paraméterek: mind az 5 nőmet ismertem régebb óta, átlagos magyar lányok voltak, nem idegenek voltak, átlagban mind huszon évesek voltak és falusi lányok kettőnek már gyereke is volt. Most arra vagyok kíváncsi hogy mennyi az esélye hogy ők azok voltak. Hiába megyek el tesztre az több hét mire kimutatja én meg nem bírok olyan sokat várni aludni se bírok tőle, és igen most jutott az eszembe stb. stb. 4 nővel tavaly feküdtem le, és az ötödikkel egy pár napja szoval azt még ki sem mutatja a teszt sem. Csak a százalékokra és az esélyekre vagyok kíváncsi a leírtak alapján. Csak azért gyanakszom mert a fejemen egy kis púp áll ki a tarkóm fölött egy picivel pont ahol már a csont kezdődik vagy is ki tapintható, és ott a bal oldalon egy fél centis kis púp áll ki, hogy az nem-e nyírok csomó?? és igen menjek kivizsgálásra stb. de a házi orvosom nem enged sehova meg mindig azt mondja nem vagyok beteg nincs semmi bajom és haza küld :S
2010. márc. 2. 00:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

01:11 vagyok

Amit írtam az nem azt jelenti, hogy szerintem nem vagy HIV pozitív, hanem azt, hogy ilyen hamar nem fognak jelentkezni a tünetek! Bármilyen nyavalyád van most, nincs köze az AIDS-hez!!! Illetve, ha az utolsó aktusodból szedted össze, akkor ki se tudják majd mutatni. Ettől függetlenül nagy esélye van annak, hogy nincs semmi bajod. Viszont ez a sok para jót tesz majd neked, a jövőben tuti jobban fontolóra veszed a védekezés lehetőségét.

Az erő veled van!

2010. márc. 4. 12:11
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem te hipochonder vagy. Beképzeled magadnak a betegség tüneteit.

Ilyen hamar NINCSENEK tünetek.

Azoknak pedig, akik az azonnali tesztelést sürgetik, üzenem: nem a teszteredményekre kell várni hetekig, hanem arra, mhogy a fertőződés után elegendő mennyiségű HIV-antitest legyen a vérben, amit ki lehessen mutatni. Ehhez pedig a fertőződéstől számítva minimum 3 hónap kell. A kérdező még csak nemrég feküdt le azzal a nővel, aki szerinte hordozó lehet és megfertőzhette, tehát a teszteléssel még várnia kell kb 3 hónapot.

2010. márc. 4. 12:17
 13/16 A kérdező kommentje:
voltam ma egy órás szűrésen és negatív lett, de legalább a tavalyi 4 le van tudva mert azóta bőven eltelt a 3 hónap, szal azok ok most már ezt az utolsót kell kivárnom ami most egy hete volt de beszéltem vele és azt mondat h eddig 3 fiuval és hosszú kapcsolatú volt neki mind és ő tudja h boiztosan nem az, de azért 5 hét múlva ekmegyek megint egy tesztre és 3 hónaő útán megint és sztem ok lessz minden..........köszönöm a kommenteket és a tanácsokat ez egy életre szóló lecke volt többet óvszer nélkül még csak rá se nézzek a nőkre :) de am megállapodok most egynél és le állok ;)
2010. márc. 4. 18:18
 14/16 anonim ***** válasza:

Regi kerdes, nem a kerdezonek, hanem csak ugy altalaban.

Van HIV PCR teszt is. Van ahol 4 van ahol 7 van ahol 10 napot mondanak ablakperiodusnak. De mindenkepp sokkal rovidebb mint az antigen teszt 2-4 hetese. Es megbizhatobb is. Egy baj van vele: 25.000 Ft jelenleg.

2022. júl. 8. 09:10
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez a legjobb amit találtam.

[link]

Ez alapján férfi 0,04% eséllyel (1:2380) fertőződik védekezés nélküli vaginális szexben, ha nő tuti fertőzőtt.

De ha ehhez hozzávesszük hogy itthon kb 300 ismert HIV fertőzőptt van. De számoljunk brutálisan azzal, hogy 100x ennyi van valójában a felderítetlenekkel együtt is. Tehát legyen 30.000 HIV fertőzőtt. Ez 0,3%-os fertőzöttség.

Ha a két esélyt összerakjuk, akkor ha 1 random nővel 1x szexeltél, de nem tudni fertőzöt volt-e vagy sem, és azt sem tudni rizikócsoportba sorolhatók-e (prosti, drogos) vagy sem, akkor 0,00012% az esélyed.

Ha ezt 5 random nővel ismételted, 5x ennyi: 0,00063 % kb.

Tehát 158 ezer random szex múlva szinte biztos HIV pozitív leszel :D

De ez a bődületes szám ne bátorítson senkit!!!!!

Egy 1x-i védekezés nélküli szex után is lehet kapni, és akkor 100%-lesz a fertőzés. Ez csak statisztika és esélylatolgatás. Az ici-pici százalák is ESÉLY!!! Nem NULLA.

2022. júl. 8. 11:13
 16/16 anonim ***** válasza:
#15 voltam, javítok: Egy évben van kb 300 új fertőzött, nem összesen. Összesen inkább van a x10-ese kb. Úgyhogy minden kiszámolt százaléknak a 10x-ét kell venni. De az hiszem 0,0012% és 5 nő esetén a 0,0063% sem túl sok.
2022. júl. 8. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!