Mekkora a fertőzés veszélye, ha terhesen ettem egy kevés gorgonzolat?
* sülve.
ismerősöm pl. Izlandon nyers halat evett terhesen és semmi baja nem lett.
Semmi bajod nem lesz, az idegeskedés többet árt.
Én ettem camembert sajtot is, ha mindent betartanánk, amit terhesen nem "szabad", akkor éhenhalnánk.
"gyomor környezetét nem nagyon bírják az élőlények"
Ki kell ábrándítsalak, egy komplett mikrobiológiakönyvnyi patogént és toxint tudnék felsorolni, ami túléli a gyomor savas környezetét.
Terhesként ún. lágysajtokat (kecskesajt!), pasztőrizálatlan tejet illetve egyéb falusi finomságokat ne fogyassz (disznótoros és barátai), a zöldsgéeket, gyümölcsöket pedig mindig alaposan tisztítsd meg. Nem, terhesség alatt nem (meg amúgy sem) működik a "együnk sok koszt, me akkó' jau lesz a imunrencernek!" típusú laikus hozzáállás.
A megsütött pizzán található sajttól pedig nem lesz bajod, ezt te is felfoghatnád felelősségteljes felnőttként. Ráadásul a márványsajtok nemespenésszel érnek, melyek apatogének az emberre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!