Miközben kiszedtem a kullancsot a macskambol szetdurrant, és belement a szemembE. Lehet bajom?
Figyelt kérdés
2015. máj. 15. 23:00
1/10 anonim válasza:
Igen!! Akármilyen vírust hordozhatott!! Menj orvoshoz minél előbb !!
2/10 anonim válasza:
Ameddig nem érzed magad rosszul, nem kell orvoshoz menned.
3/10 anonim válasza:
Ha pesti vagy irány a Lyme klinika, vérvétel!
A Lyme kór,akár hónapokig is lappanghat, nem akarlak megijeszteni,de biztos, ami biztos.
4/10 anonim válasza:
Nekem egyszer a kezemre fröccsent,pfúú és majdnem hánytam.
Szerintem beszélj dokival,hogy mit mond,vagy keress utána a netten,hogy lehet-e ebből valami bajod.
Kérdezném,hogy kimostad folyó vízzel? mert akkor nagy esély van hogy semmi nem fog történni.
M
5/10 anonim válasza:
Igen menj orvoshoz,mert a lyme-kór 1 évig is lappanghat!
7/10 anonim válasza:
#6: a mondatban a kullancs van tárgyesetben, ezért a "szétdurrant" rá vonatkozik.
8/10 anonim válasza:
Az ép bőrön, kötőhártyán (szem) nem jut be a kórokozó. Gondolj bele! Mész az utcán, minden pillanatban több ezer baktérium, vírus, ami a levegőben lebeg jut(hat) a kötőhártyára. Mégsem betegszik meg naponta a szemed. Sőt talán soha életedben sem. A könny egyik funkciója, hogy kimossa a kötőhártyádról a rákerült szennyet, és levezesse az orrodba a könnycsatornán keresztül, ahol majd a nyálkahártyán tevékenykedő védekező mechanizmus (több féle) elrendezi a dolgot. Ha valami a szemedbe kerül, néhány pohár tiszta vízzel kell kimosni, nem dörzsölni, csak hagyni folyni a vizet (persze nyitott szemmel). Ez még pl. maró anyag esetében is nagyon nagy elsősegély.
9/10 anonim válasza:
Én nem bíznám a könnyemre,orvoshoz mennék,tőle érdeklődnék,akár telefonon is meg lehet kérdezni a háziorvost,mi a teendő.
10/10 anonim válasza:
És szerinted mit csinál az orvos? Kioperálja a szemedet? Vagy ad bele egy injekciót? Semmi mást nem csinál mint kimossa alaposan a szemedet és annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!