Akik tök betegek és fertőznek, miért mennek be az iskolába, órákra, színházba, utaznak távolsági buszon, vonaton?
Egyetemista vagyok. A mi karunkon az a rendszer működik minden gyakorlati órán, és most már a legtöbb előadáson is, hogy 2 hiányzás megengedett, azon túl orvosi igazolást sem fogadnak el. Azt a 2 hiányzást viszont lehet akár igazolatlanul is, az nem érdekli a tanárokat, de meg is mondják év elején, hogy osszuk be azt a kettőt, mintha tudná az ember előre, hogy később még beteg lesz...Szóval nálunk nem haragszanak egymásra a hallgatók, amiért összeszednek egymástól egy kis náthát, vagy hasonlót, mert pontosan tudják, hogy miért muszáj bejárni. Az meg, hogy buszozni merek...Még busszal is 35 perc, míg a suliba érek, nem tudom, hogy mit várnak, sétáljam le azt a távot? Nem leprás, maláriás, vagy egyéb hasonló beteg vagyok, csak megfáztam, ha már így is kinéznek a buszról, ott már komoly gond van.
Ha már itt tartunk, pont itt, Debrecenben volt az az eset, hogy a buszon megvertek egy egyetemista lányt, mert tüsszentett. Most ez komolyan igazságos és humánus így?
A sál nem rossz ötlet, illetve a szájmaszk, amit Japánban előszeretettel használnak azok, akik betegen kimennek az utcára.
Azt hiszem, megkaptam a választ a kérdésemre. De a színházat, mozit még mindig nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!