Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Akik tök betegek és fertőznek,...

Akik tök betegek és fertőznek, miért mennek be az iskolába, órákra, színházba, utaznak távolsági buszon, vonaton?

Figyelt kérdés
2010. febr. 19. 09:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Én is haragszom az ilyenekre! Akkora sz*mátség, hogy csakazértis bejön megfertőzni másokat! Nekem egy teljesen fakultatív órán volt ilyen élményem, a kedves illető 3 hétig köhögött úgy, h majdnem kiköpte a tüdejét.
2010. febr. 19. 11:07
 12/24 anonim ***** válasza:
Szerintem az óvodások/iskolások szüleinek nem mentség, hogy dolgozniuk kell. Amikor gyereket vállal az ember, tudja, hogy az bizony beteg is lesz. Olyan meg szerintem nincs, hogy vki ne tudna valakit megkérni, hogy vigyázzon a gyerekére.
2010. febr. 19. 11:55
 13/24 anonim ***** válasza:

Ezek a fertőző betegségek listája:

[link]

Kétlem, hogy ilyesmivel tömegesen járnának iskolába.

Akinek pl taknya-nyála egybefolyik az megfázott és nem fertőz senkit. A tömeges megfertőzés egy osztályban olyan ritka, hogy újságcikk szokott belőle kerekedni.

Az már egy másik kérdés, hogy amúgy miért megy. De leginkább azért, mert a szülei nem tudnak otthon lenni vele évente 3-4 hetet.

2010. febr. 19. 19:41
 14/24 anonim ***** válasza:

11:55-ös, szerinted olyan NINCS hogy valaki ne tudjon megkérni valakit, hogy maradjon otthon a gyerekével?? Van neked gyereked? Gondolom nincs. Akkor meg ne okoskodj itt. Én is haragszom azokra, akik a beteg gyereket elviszik az oviba, bölcsibe, mert aztán persze, hogy az enyém is beteg lesz, de azért el lehet képzelni, hogy ha egy kisgyerek anyukája két hónap alatt háromszor marad otthon egy-egy hetet, akkor azt mondják neki, hogy köszönik szépen a munkáját, többet nem kell bejönni. Nyilván mindenki tudta, hogy a gyereke majd bizony beteg is lesz, de valamiből meg is kell élni annak a gyereknek, és nem mindenki engedheti meg magának, hogy 10-12 évig otthon legyen, hogy majd ha a gyerek beteg, akkor ki ne rúgják a munkahelyéről.

Amúgy én sem tudok megkérni senkit, hogy vigyázzon a gyerekemre, akármilyen hihetetlen. Még az összes nagyszülője bőven dolgozik, nem nyugdíjasok, mint ahogy a többi ismerősöm sem nyugdíjas, akikre rá merném bízni.

2010. febr. 19. 20:00
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

20:00-ás: igen, van 2 kicsi gyerekem, egy 4 és egy 8 éves, sőt 5 unokahúgom is. De nálunk még nem fordult elő, hogy betegen elvittük volna őket bárhová.

És igen, én is dolgozom. De ezen kívül felelősséggel is gondolkodom. És képzeld, nálunk még nagyszülők sincsenek. Ez csak kibúvó, hogy ne kelljen a beteg gyerekeddel foglalkoznod. Szerencsétlent nem sajnálod, amikor betegen közösségbe küldöd? Nem hiszem el, hogy ha vannak nagyszülők is, akkor ne lehetne elosztani azt a pár napot, amíg beteg a gyerek. Van ám szabadság is, amit nem csak nyaralásra lehet felhasználni.

Hozzáteszem az ilyen szülőknek a gyámhivatal helyében a nyakára másznék. Felelőtlen, nemtörődöm. Gondolom akkor orvoshoz sincs időd elvinni? Hadd nőjön, mint a paszulyszalma, de aztán 8 évesen ne felejts el kulcsot adni neki, meg megmutatni, hogy hogyan működik a mikró.

2010. febr. 19. 20:40
 16/24 anonim ***** válasza:

Khmm, hol írtam olyat, hogy betegen elviszem, meg hogy nem foglalkozom vele, ha beteg?? És persze, van szabadság, ja, csak mondjuk a szüleim mindketten tanárok, nem akkor mennek szabira, amikor akarnak. Te nem hiszed le, hogy ilyen van, hát ne hidd el, tény és való, hogy nincs a családban olyan rokon, aki csak úgy itthon tudna maradni. Ennyi. Ha valaki itthon marad, az én vagyok, csak mint mondtam, ezt nem nagyon díjazzák a munkahelyeken. Szerencsére az én gyerekem nagyon ritkán beteg, de elhiheted, hogy én sem örülök neki, ha a bölcsiben beköpködik valami bacival. De látom benned nincs egy minimális empátia sem, el nem tudod képzelni, hogy nem mindenkinél úgy mennek a dolgok, ahogy nálatok. Nálunk van 2 darab nagyszülő, azaz az én szüleim. Plusz én, plusz a keresztanya, aki szintén dolgozik. Ezzel ki is fújt azoknak a sora, akik itthon tudnának maradni vigyázni a gyerekre.

És képzeld, mégy SOSEM VITTEM EL BETEGEN.

2010. febr. 19. 20:48
 17/24 anonim ***** válasza:
Énis így vagyok vele pedig mégcsak tanuló avgyok de ha nem megyek be akkor kirúgnak:(
2010. febr. 19. 21:30
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

20:40-es

"Van ám szabadság is, amit nem csak nyaralásra lehet felhasználni. "

Van ám. A két szülőnek együtt kb 55-60 nap. Ezt kellene elosztani az őszi, a téli, a tavaszi, meg a nyári szünetre (kb 3+6+4+55 munkanap) ez 69 nap, tehát máris van kb minusz 10 szabadságunk alapból és akkor a szülők még nem voltak együtt szabin...

2010. febr. 19. 21:44
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

68 akart lenni, de tök mindegy.

És olyanról hallottál-e, hogy 3 nap kivételével a többi kemény 3-4 (!) napot, amivel a munkavállaló maga rendelkezik - a többivel ugyanis a munkáltató (!) - 15 napra előre kell megigényelni: "kisfiam szóljál majd ám előre, ha 3 hét múlva lázas leszel"

Marad a táppénz, na annak nagyon fognak örülni. 30 nap táppénz, ugyanennyi szabi, móka és kacagás a munkáltató részéről.

2010. febr. 19. 21:48
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

20.00 órásnak teljes mértékben igazat adok.

Igenis van aki nem tudja a beteg gyerekét rábízni másra, mert nincs kire. Én ismerek ilyent. Nekem is csak az a "szerencsém", hogy nem dolgozom, különben én sem tudom, hogy oldanám meg hogy itthon maradjak a beteg gyerekekkel. Viszont igaz az is, hogy tényleg sok szülő beviszi a beteg gyerekét az oviba és ott tovább fertőzik az enyémeket is.

2010. febr. 20. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!