Mennyi az esélye, hogy elkaptam a HIV-et csak orális szextől?
A fiú hetero. Eddig mindig figyeltem magamra és védekeztem is, de sajnos ez most becsúszott :(
Pár hónapja voltam egy fiúval, akit régóta ismerek. Igaz csak az orális volt gumi nélkül, a többi nem, de nincs jóérzésem. Beleél ve zett a számba :(
Bár egy nagyon rendes fiú, viszont sokat csajozott, ezekről mind tudok. Mondjuk azt is mondta, hogy magánál az aktusnál mindig védekezik a lányokkal. Bár most ezt vagy elhiszem, vagy nem.
Bánom ezt a dolgot, nagyon nagy hu lye ség volt tőlem. Soha többé nem tenném.
Ma megyek HIV tesztre, azóta álmatlan éjszakáim vannak :(
Szerintetek mennyi az esélye, hogy elkaphattam bármit is?
Az méginkább idegesít, hogy július 30-án voltunk együtt és szeptember 15 körül influs voltam és fájt a torkom. Igaz a cégben a kolléganőm ugyanilyen tünetekkel járt be betegen. tehát az is lehet, hogy tőle kaptam, mert körülötte mindenkinek fájt a torka vagy ez meg az.
Nem vagyok nyugodt :(
Nyilván van egy bizonyos nagyságú rizikó a dologban, mégpedig az, hogy beleélvezett a szádba, de szerintem azért nem kell aggódnod.
Az sem elhanyagolható szempont, hogy lenyelted e, vagy kiköpted utána. Ha kiköpted, kiöblítetted e szádat utána, de ami a legeslegjobb megoldás ilyenkor (mármint ha kiköpted), hogy szájfertőtlenítőt használsz közvetlenül az eset után.
Az influenza pedig szinte biztos, hogy NEM a HIV-től volt.
Van a HIV-nek egy úgynevezett akut szakasza, ami a fertőződéstől tekintve 2-4 hétig, max. 6 hétig jöhetnek influenza szerű tünetek, bár ez közel sem jelentkezik mindenkinél, inkább csak előfordulhat.
De a te eseted később jelentkezett, még egy picit a 6. hetet is megugrotta, (bár semmit sem lehet napra pontosan kiszámolni) és az a te szempontodból csak jó, hogy a kolléganőd is panaszkodott influenzára. Azt szinte biztos, hogy tőle kaphattad el, így amiatt szerintem nem kell aggódnod.
A partneredről meg csak annyit tudok mondani, hogy így a leírásod alapján nem igazán vészes ami a fertőzéseket illeti, ha sok nővel is volt, nem szabadnak bajnak lennie ha mindig védekezett, legalábbis ha tényleg így volt. Az sem hátrány, hogy régóta ismered, így, hogy fejébe nem is láthatsz, azért már van egy bizonyos képed róla.
Dr. Szlávik János véleményeit pedig én is nézem rendszeresen a videoklinikán, nagyon közvetlenül ismerteti a betegségekről a tudnivalókat, mindig a beteg nyelvén beszél, de közben nyugtatja is az embert. Az én szememben ilyen a tökéletes orvos. Ezen a téren most már csak az ő ismertetéseiből informálódok. Engem a fogorvosomra emlékeztet, hála Istennek ő is ilyen :)
Az eseteddel kapcsolatban pedig összességében azért nem valószínű, szerintem nincs bajod. Drukkolok neked :)
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!