D3 vitamint csak K2 vitaminnal együtt érdemes szedni?
Figyelt kérdés
Gondoltam, hogy ebben a járványos időszakban érdemes lenne valamilyen D3 vitamin készítményt szedni amíg nem jön el a jó idő. Olvasgatva a témában felmerült és több helyen említették is, hogy a D3 vitamin csak a K2 vitamin jelenlétében képes igazán hasznosulni. Írjon már legyen szíves olyan ember, aki szed valamilyen D3 vitamin készítményt, hogy van e ennek alapja vagy sem?2015. jan. 25. 14:22
11/11 anonim válasza:
Előző vagyok még mindig. A D vitamin mellé ne szedj kalciumot (kivéve esetleg edzésnél), mert hypercalcaemiát okozhat. Télen napi 2000NE-t ajánlanak. Nyáron meg napi 15 perc napozást, vagy ha az nem megy, akkor szintén 2000NE-t. Láttam olyan kísérletet, amiben 10000NE feletti dózist toltak D-vitaminból egy adagban, elméletileg így az is biztonságos, ha csak a D-vitamin raktárak feltöltése a cél, viszont hosszú távon nem jó az ekkora mennyiség. Itt van pl egy ilyen cikk: [link] itt konkrétan 500.000NE-t adtak 10 napon keresztül 50.000NE-t, és nem javított a csontritkuláson, sőt rontott rajta. Nyilván neked nincs szükséged ekkora dózisokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!