Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Karácsony elött 2 napja...

Lizus53 kérdése:

Karácsony elött 2 napja nagyon lebetegedtem az unokámtól, virusis influenze. Ami január 1-én párosult egy hangtalansággal. Mit tegyek? Elég ilyesztő, hogy ennyire bedurrantak a hangszálaim. Mennyi idő kell még? . Ilyen hosszú lefolyása van?

Figyelt kérdés
Most is ég az egész gégém :-( Ma Jan 17 van és nem érzem, hogy javult volna. Kaptam már köptetőt, Antibiutikumokat 2x is. Köptetőket. Próbálok nem beszélni még suttogva sem, de eddig alig javult, vagy csak azt hiszem?Voltam, ügyeleten majd Körzeti orvosnál. Most pár napja Gégésznél.

2015. jan. 17. 13:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Antibiotikum előtt nem vettek mintát, tehát azt sem tudták használ-e az adott baktériumtörzs ellen. Jaa, hogy vírusos influenza.. a baktériumellenes szerek nem vírusellenesek. Csak az immunrendszeredet gyengítik, ezért nem gyógyulsz meg :(

Mennyi c-vitamint fogyasztasz?

Az immunrendszerünkön múlik elsősorban a fertőzések lefolyása illetve eleve a fogékonyságunk.

Helyes életmód mellett (nem gabonaevő, megbetegítő, gyógyszerszedő életmód, hanem tényleg minőségi táplálkozás, kellő mennyiségű pihenés, vitamin pótlás..) nem kapunk el fertőzéseket.

Napi 4-8g C-vitamin, 10 000 NE d3 vitamin nagyon alapvető a fertőzések ellen, megelőzésre lehet fele adag, betegség esetén minimum ez a mennyiség.

2015. jan. 17. 13:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Gégész mit mondott?

Nem sok a savad, nem lehet, hogy attól vagy rekedt? Nekem amikor refluxom nagoyn előjött, akkor rekedt voltam sokáig.

Próbáld ki a meleg, enyhén sós tejet, nekem segített, nem rossz az íze, ha nem sok sót teszel bele.

2015. jan. 17. 13:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ha akut módon az ilyen tej még érzésre javulást okozhat is, a reflux oka tulajdonképpen a rossz táplálkozásban keresendő. Ebben pedig éppen nem segít a tej :(
2015. jan. 17. 13:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Bioparox sprét használj a gégédre, és ha van Bioptron lámpát!
2015. jan. 17. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!